14.6.10

Ελληνικός Χρυσός: Ερευνητικές γεωτρήσεις στη Χαλκιδική

Τη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων εντός του υφιστάμενου πεδίου της μεταλλευτικής δραστηριότητας της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Χαλκιδική, ανακοίνωσε χθες η European Goldfields. Τη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων εντός του υφιστάμενου πεδίου της μεταλλευτικής δραστηριότητας της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στη Χαλκιδική, ανακοίνωσε χθες η European Goldfields. Η εταιρεία, η οποία μαζί με την Άκτωρ αποτελούν τους μετόχους της «Ελληνικός Χρυσός» επισήμανε ότι οι νέες ερευνητικές γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν, καθώς ελήφθησαν οι άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Για τον σκοπό αυτό έχει εγκριθεί επενδυτικό κονδύλι 9,2 εκατ. δολαρίων. Οι τρεις ...
υπό διερεύνηση περιοχές έχουν εξεταστεί και στο παρελθόν, αλλά η «Ελληνικός Χρυσός» επικαιροποίησε πρόσφατα τα σχετικά μελετητικά δεδομένα. Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει και η υποβολή από την «Ελληνικός Χρυσός» της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δημιουργία της μεταλλουργίας χρυσού. Η σχετική επένδυση στην περιοχή των Σκουριών και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής θα απορροφήσει συνολικά πόρους τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει περίπου 1.100 νέες θέσεις εργασίας που θα προστεθούν στις υφιστάμενες 360, με τις οποίες η «Ελληνικός Χρυσός» αξιοποιεί τα κοιτάσματα μεικτών θειούχων των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Στο πλαίσιο του παραπάνω επενδυτικού προγράμματος προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
Η ανάπτυξη της εξόρυξης και της διαδικασίας επεξεργασίας στις Σκουριές.
Η υλοποίηση των επόμενων φάσεων στο project της Ολυμπιάδας και η συνέχιση των εργασιών στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών.
Η επέκταση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Στρατώνι για να εξυπηρετούνται οι παραπάνω επενδύσεις.
greeknation