25.6.10

Αλλαγή διοίκησης στην ΕΛΔΥΚ


Του Άδωνη Παλληκαρίδη

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ΕΛΔΥΚ. Τον διοικητή της δύναμης Γεώργιο Θαλασσινό, που δούλεψε αθόρυβα και ευσυνείδητα για την άμυνα της Κύπρου και του Ελληνισμού, διαδέχεται ο συνταγματάρχης Πεζικού Συμεών Κεβεντζίδης. Ο Γεώργιος Θαλασσινός μετατίθεται στη διοίκηση της ΣΕΑΠ Κρήτης, όπου θα φοιτούν και Κύπριοι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί της νέας καλοκαιρινής ΕΣΣΟ.

Βάσει των προσκλήσεων... που έχει αποστείλει η ΕΛΔΥΚ, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στις 10 και 30 στο στρατόπεδο Σταυριανάκου, στη Μαλούντα. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρατεθεί στη Λέσχη της ΕΛΔΥΚ δεξίωση στην πολιτική, στρατιωτική ηγεσία, καθώς και τους στρατιωτικούς συντάκτες. Ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ έρχεται με πολύ καλές συστάσεις ως προς τις επιχειρησιακές του ικανότητες και την αποφασιστικότητά του. Κατάγεται από την Ξάνθη και έχει υπηρετήσει ξανά στην Κύπρο με επιτυχία ως διοικητής του πρώτου τάγματος της ΕΛΔΥΚ.

Η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας τίμησαν πριν από λίγες μέρες τα αποχωρούντα στελέχη της ΕΛΔΥΚ και τα ευχαρίστησαν για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην άμυνα της Κύπρου.

Αυτή την περίοδο υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία ΕΛΔΥΚ και Εθνικής Φρουράς, και η συνεργασία είναι πλήρης και αμφίδρομη σε όλα τα επίπεδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΔΥΚ και της Ε.Φ. μπορούν να κάνουν χρήση της λέσχης της ΕΛΔΥΚ και της ΛΑΕΦ αντίστοιχα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο επιχειρησιακό επίπεδο, στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας, ο συντονισμός είναι πλήρης.

Το Υπουργείο Άμυνας και η Κυβέρνηση ικανοποίησαν κατά καιρούς πάγια αιτήματα της ΕΛΔΥΚ σε θέματα ύδρευσης και διαβίωσης.

Στη Μαλούντα, όπου θα γίνει η τελετή παράδοσης, βρίσκεται και το πολεμικό μουσείο της ΕΛΔΥΚ, με πολύ αξιόλογα εκθέματα. Ανάμεσά τους βρίσκεται η στολή του ηρωικού ταγματάρχη Σταυριανάκου, που έπεσε μαχόμενος υπερασπιζόμενος την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Κύπρου. Οι ακατάλυτοι δεσμοί αίματος της Ελλάδας και της Κύπρου διασφαλίζουν τη συνέχιση του Ελληνισμού στα άγια χώματα της Κύπρου.

Σημερινή