7.6.10

Θλιβερά και άθλια γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κατα τη διάρκεια των πρυτανικών εκλογών...




Υπάρχει ποτέ περίπτωση να αλλάξει αυτή η χώρα...??



Αγαπητό Blog,

Με πραγματικά αισθήματα λύπης καταγγέλλουμε ότι ομάδα αφρόνων “φοιτητών” αφαίρεσαν με βάναυσο τρόπο τις κάλπες από τα 6 εκλογικά τμήματα που ήταν προγραμματισμένα για τους φοιτητές των Τμημάτων: Π.Τ.Δ.Ε. - Τ.Ε.Α.Π.Η. - Ε.Μ.Μ.Ε. - Νομικής - Οικονομικών Επιστημών - Π.Ε.Δ.Δ. - Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Εκλογικά τμήματα: 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο.)...


Η άκρως αντιακαδημαϊκή αυτή ενέργεια σε συνδυασμό με την επιλεκτική απομάκρυνση καλπών εμβάλλει σε σοβαρές ανησυχίες για την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου μείωσης του αριθμού των ψήφων σε συγκεκριμένα υποψήφια πρυτανικά σχήματα. Καλούμε τους φοιτητές να περιφρουρήσουν τις κάλπες κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, καθώς και την εφορευτική επιτροπή και τις πρυτανικές αρχές να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Θέλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσουμε ότι η επιλεκτική απομάκρυνση καλπών με σκοπό χάλκευση αποτελέσματος Πρυτανικών Εκλογών οδηγεί σε ανώμαλους δρόμους,και σε εκλογή Πρυτανικών αρχών που δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να διοικήσουν το Πανεπιστήμιο.


Για όποια νέα εξέλιξη θα σας κρατώ ενήμερους..

Υποψήφιος Πρύτανης
Εμμανουήλ Φραγκούλης
___________________________________________________________________________________-


 k. καθηγητά, 
Απαντώντας στο ερώτημά σας, αν θα αλλάξει κάτι σ αυτή τη χώρα, σας λέμε:
* Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, τουλάχιστον στα πανεπιστήμια όταν οι πρυτάνεις εκλέγονται από τους ..φοιτητές!
* Αυτό και μόνο δημιουργεί σχέση εξαρτήσεως καθώς και αντιπαραθέσεις των  επαγγελματιών,κυρίως, φοιτητών που αποτελούν έμμισθα όργανα των κομμάτων, προκειμένου να παρασύρουν στα κομματικά  δίχτυα τους νέους φοιτητές.
* Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μεταβληθεί τα πανεπιστήμια σε χώρους κομματικών αντιπαραθέσεων με τους καθηγητές και τους πρυτάνεις να μη τολμούν να πάρουν θέση ούτε και να μιλήσουν πολλές φορές για να μη δυσαρεστήσουν τους εγκάθετους των κομμάτων.
Η λύσεις είναι απλές.
-Καμία συμμετοχή  φοιτητών στην ανάδειξη των πρυτάνεων κ.λ.π. φορέων των Πανεπιστημίων.
-Απαγόρευση κομματικών εκδηλώσεων  σ αυτά.
-Διαγραφή των ισοβίων εγκαθέτων μισθοφόρων "φοιτητών"
-Εφαρμογή όλων των νόμων και διατάξεων στους πανεπιστημιακούς χώρους.


* Θα μου πείτε -τα γνωστά και τετριμμένα - " Ο πανεπιστημιακός χώρος είναι χώρος διακινήσεως ιδεών κλπ, κλπ.."
* Πάλι θα διαφωνήσουμε. Καθ΄ ημάς, ο πανεπιστημιακός χώρος οφείλει να είναι χώρος μορφώσεως και φυτώριον επιστημόνων και όχι χώρος διακινήσεως ναρκωτικών, μολότοφ,και στέκι-άσυλο  αναρχικών και ανωμάλων.
* Σας διαβεβαιώ ότι οι ταλαίπωροι γονείς πληρώνουν χιλιάδες ευρώ, από το υστέρημά των,προκειμένου τα παιδιά των να σπουδάσουν και να εξέλθουν επιστήμονες .Δεν πληρώνουν για να γίνουν κομματόσκυλα και αναρχοαυτόνομοι .
* Αυτό βέβαια για να διορθωθεί είναι μάλλον αδύνατον, όπως αδύνατη είναι και η αποκατάσταση του κύρους των καθηγητών όσο αυτοί θα εξαρτώνται από τους ψήφους και το "καλόπιασμα" των "φοιτητών".....
* Εάν αυτό γίνεται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, γίνεται διότι υπάρχει δεδομένη η παιδεία,το ήθος των φοιτητών αλλά και η εφαρμογή των κανονισμών και των νόμων, χωρίς ...άσυλα κ.λ.π. φαιδρά !
EFENPRESS ( C)