9.6.10

Στην Τρίπολη της Λιβύης, για επίσημη επίσκεψη, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.


Κατέφτασε στη Λιβύη ο πρωθυπουργός

Έφτασε πριν από λίγο στην Τρίπολη της Λιβύης, για επίσημη επίσκεψη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, τον υπουργό Αναπληρωτή Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.
Τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που επισκέπτεται τη Λιβύη μετά το 1984, όταν την είχε επισκεφθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Λίβυος ομόλογός του Αλ-Μπαγκντάντι Αλί Αλ-Μαχμούντι.
Στη συνέχεια, οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δυο χωρών και ακολούθως, θα συναντηθεί με το Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.
Οι δυο αντιπροσωπείες θα συζητήσουν θέματα οικονομικής συνεργασίας, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν οι τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και του τουρισμού. Το κλίμα στη Λιβύη είναι πολύ θετικό για την επέκταση της οικονομικής συνεργασίας με την Ελλάδα, ενώ και από την ελληνική πλευρά υπήρξε άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του κ. Μαχμούντι προς τον κ. Παπανδρέου, όταν ο Λίβυος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Αθήνα προ 20ημέρου.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται το απόγευμα να αναχωρήσει για την Αθήνα, ολοκληρώνοντας τη μονοήμερη επίσκεψή του στη Λιβύη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ