17.6.10

Τους γύρισαν πίσω.... Ο ένας νεκρός από ασφυξία !


Νεκρός μετανάστης που κρύφτηκε σε αυτοσχέδιο ρεζερβουάρ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010, 11:20
Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα. Τέσσερις μετανάστες εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στη δεξαμενή καυσίμων φορτηγού οχήματος, το οποίο είχε φορτωθεί σε οχηματαγωγό πλοίο με τελικό προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας. Ο ένας από τους μετανάστες δεν άντεξε και πέθανε, πιθανότατα από ασφυξία....


Στις 20:40 το βράδυ της Τετάρτης, ο πλοίαρχος του «Olympic Champion», το οποίο είχε αποπλεύσει από την Πάτρα, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ότι βρέθηκαν τέσσερις μετανάστες κρυμμένοι μέσα σε ειδική κρύπτη φορτηγού. Ο ένας δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν αντιδρούσε σε εξωτερικά ερεθίσματα.
Το «Olympic Champion» κατέπλευσε στην Ηγουμενίτσα στις 22:30. Ο άτυχος μετανάστης διακομίστηκε στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι υπόλοιποι μετανάστες υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψε ότι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα υγείας.

Λιμενικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 45χρονο οδηγό του οχήματος, ενώ τόσο ο οδηγός όσο και οι τρεις μετανάστες θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας.
zougla.gr