20.6.10

Η Φωτογραφία της εβδομάδας


Posted: 19 Jun 2010 05:57 PM PDT

Αποτέλεσμα βολής βλήματος RPG-7 σε ελικόπτερο της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής..Οι Κούρδοι μαχητές φαίνεται πως έχουν αφομειώσει πλήρως τα διδάγματα και τις τακτικές των των Ιρακινών ανταρτών οι οποίοι χρησιμοποιούν εντατικά το συγκεκριμένο όπλο σε ρόλο εναντίον ε/π, όπως άλλωστε και οι Σομαλοί και Αφγανοί ένοπλοι πρίν απο αυτούς.

Δοκιμασμένα, φτηνά, με δραστικό βεληνεκές 300 μέτρα όταν... βάλλει εναντίον κινουμένων στόχων και 500 μέτρα όταν ο στόχος είναι σταθερός, τα όπλα αυτά έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις απώλειες των τουρκικών ελικοπτέρων στο τουρκικό Κουρδιστάν, απώλειες οι οποίες ώθησαν την Άγκυρα προσφάτως να προχωρήσει σε ενέργειες για την απόκτηση μικρού αριθμού επιθετικών ελικοπτέρων Α-129 (9 μονάδες) απο την ιταλική γραμμή παραγωγής, ώςενδιάμεση λύση μέχρι την εισαγωγή σε υπηρεσία των πρώτων Τ-129..Καθώς η κατάσταση στις νοτιοανατολικές επαρχίες έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαιτέρως ανθυγεινή για το προσωπικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Το κατεπείγον της διαδικασίας είναι ενδεικτικό της αφόρητης πίεσης που ασκεί στην Άγκυρα η έντονη δραστηριότητα των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ, ιδιαίτερα μετά την κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων.

Συνολικά 24 Sikorky S-70A παραδόθηκαν στην Τουρκική στρατοχωροφυλακή (6 S-70A-17, 18 S-70A-28) εκ των οποίων υπάρχουν μέχρι στιγμής 5 επιβεβαιωμένες απώλειες χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.
enkripto