14.6.10

Καταγγελίεςστη Θεσσαλονίκη για κύκλωμα επίορκων εφοριακών



Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά από καταγγελίες για οργανωμένο κύκλωμα διεφθαρμένων εφοριακών που εισέπρατταν «μίζες» εκατομμυρίων ευρώ ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης.
Πρόκειται για καταγγελίες του φυλακισμένου 57χρονου λογιστή Νίκου Κασιμάτη, ο οποίος φέρεται ως ο βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο λογιστής φέρεται να κατονόμασε εφοριακούς, επιθεωρητές, προϊσταμένους τμημάτων και υπαλλήλους της ΥπΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), υποστηρίζοντας ότι... 


εισέπρατταν «φακελάκια» με μεγάλα χρηματικά ποσά για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παραβάσεις επιχειρήσεων και να μην επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στον εισαγγελέα εφετών κ. Σκιαδαρέση, ενώ δεν αποκλείεται -μετά το πέρας της προκαταρκτικής- να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικό εφέτη-ανακριτή.

Ο Ν. Κασιμάτης, που καταζητούνταν για περισσότερα από πέντε χρόνια, εκτίει από τον περασμένο Φεβρουάριο πολυετή ποινή κάθειρξης, καθώς καταδικάστηκε για μία από τις δεκάδες υποθέσεις του σκανδάλου με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ -σχεδόν 60 εκατ. ευρώ- από ιδιοκτήτες εταιριών «μαϊμού» που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ news24.blogspot.com