26.6.10

Μια λεπτομέρεια σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη.



Κι' αυτή τη λεπτομέρεια φαίνεται πως αγνοούσαν οι αποστολείς του δέματος - δώρου προς τον κ. Χρυσοχοϊδη.
Ο ίδιος ο υπουργός λόγω των απειλών που δεχόταν τον τελευταίο καιρό, είχε δώσει σαφείς εντολές προς πάσα κατεύθυνση, ότι ..."δεν θα μπει ποτέ κλειστός φάκελος στο γραφείο μου..."
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του άδικου χαμού του Αστυνομικού υποδιευθυντή - υπασπιστή του κ. Χρυσοχοϊδη Γιώργου Βασιλάκη, θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα ακριβώς με το όνομά τους.
Κατ’ αρχάς για να είμαστε ρεαλιστές και απολύτως αντικειμενικοί, θα πρέπει να πούμε πως ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν πρέπει να μείνει στη θέση του ούτε μία ώρα παραπάνω. Δεν είμαστε εμείς βεβαίως που θα του παραδώσουμε μαθήματα ... ευθυξίας, αλλά κάποιοι στοιχειώδεις ηθικοί κανόνες θα πρέπει να επιβάλλουν προς όλους μας, τα αυτονόητα.
Κι΄αυτά τα αυτονόητα έχουν την δική τους εξήγηση.
Όταν ο ίδιος ο Υπουργός προ καιρού χαρακτήριζε με μεγάλη άνεση Καμπούλ την Αθήνα επειδή έσκαγε μια ...στράκα - στρούκα σε κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο, πως θα πρέπει να χαρακτηρίσει την έκρηξη του ισχυρότατου εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο ...άντρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνοδευόμενη μάλιστα και με τον ακαριαίο θάνατο του άτυχου υπασπιστή του;
Ο ίδιος ο Υπουργός δεχόταν καθημερινά στο γραφείο του πάρα πολλές ευχετήριες κάρτες, επιστολές, δέματα, αλλά και πολλά άλλα γαμήλια δώρα, ιδίως τον τελευταίο καιρό, λόγω του πρόσφατου γάμου του.
Ο ίδιος ο Υπουργός, προφανώς για να αποσυμφορήσει τις διαδικασίες ελέγχου της προσωπικής του αλληλογραφίας αλλά και των δώρων, έδωσε εντολή να περνάνε χωρίς κανέναν έλεγχο και από την ..."πίσω πόρτα" οτιδήποτε αφορούσε τον ίδιο.
Σύμφωνα με ασφαλείς και απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το συγκεκριμένο δώρο - βόμβα που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργου Βασιλάκη και εξευτέλισε στην κυριολεξία τον κορμό ασφαλείας του Ελληνικού κράτους, ήταν σε επιμελή και πολυτελή συσκευασία δώρου διαστάσεων laptop 17 ιντζών περίπου.
"Ήταν λίγο μεγαλύτερη από την διάσταση του Α4 και εάν ήταν σε τετράγωνη συσκευασία θα έμοιαζε με περιτυλιγμένη ...πίτσα" μάς είπε Αξιωματικός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Το θανατηφόρο δέμα - βόμβα βρισκόταν επί εννέα ώρες στο γραφείο του άτυχου υπασπιστή, και φαινόταν καθαρά πως επρόκειτο για προσωπικό δώρο με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό και γι' αυτό άλλωστε δεν εκρίθη από τον υπασπιστή ως "επείγον", ώστε να ανοιχθεί αυτό εγκαίρως.
Γίνεται λόγος ότι για την κατασκευή της βόμβας χρησιμοποιήθηκε περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα από μπαταρία και καλώδια που μάλλον υπήρχαν σε ένα μεταλλικό κουτί.
Πουθενά όμως δεν γίνεται λόγος ότι στο ίδιο σημείο βρέθηκαν μεγάλα κομμάτια πολυτελούς χαρτιού περιτυλίγματος δώρων.
Όλες οι ..."πληροφορίες" μιλάνε για συνήθη φάκελλο ...αλληλογραφίας.!
Τώρα, για το πώς ..."χώρεσαν" μέσα στον φάκελο αλληλογραφίας το μισό κιλό της εκρηκτικής ύλης, η μπαταρία και τα λοιπά παρελκόμενα, αυτό είναι μια άλλη ...ιστορία.!
Δεν έχουν πλέον κανένα νόημα οι περισσότερες λεπτομέρειες.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η βόμβα εξερράγη κάτω ακριβώς από την κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ που στεγάζεται στον 8ο όροφο του κτιρίου της Κατεχάκη. Με λίγα λόγια, ο εκρηκτικός μηχανισμός παρέκαμψε με επιτυχία το σύνολο του κορμού ασφαλείας του ελληνικού κράτους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία των μηχανισμών κρατικής ασφάλειας.
Ήδη ξεκίνησαν τα ..."εύκολα" με την διενέργεια ΕΔΕ, μόνο και μόνο για να πέσουν τα κεφάλια κάποιων χαμηλόβαθμων, ότι ...δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, ενώ για την εξάρθρωση της "προχωρημένης" πλέον τρομοκρατίας δεν έγινε ούτε καν λόγος.
Ήδη στο υπουργείο όλοι ...ψάχνονται. Ψάχνονται και τρέχουν ασθμαίνοντες ώστε να κατασκευάσουν ένα πειστικό σενάριο όσον αφορά την ..."πύλη" εισόδου του απλού φακέλου ...αλληλογραφίας και όχι του πολυτελώς και επιμελώς συσκευασμένου πακέτου - δώρου διαστάσεων παραλληλόγραμμης πίτσας ...17 ιντζών.
Πρέπει να κατασκευασθεί πρωτίστως ένα πολύ ισχυρό σενάριο και που θα φαντάζει απολύτως πειστικό μόνο και μόνο για να μην οδηγηθεί στην παραίτηση ο εκλεκτός των ΗΠΑ.
Και φαίνεται πως αυτό "κατασκευάσθηκε", αφού μέσα σε έναν απλό φάκελλο αλληλογραφίας κατάφεραν και ...χώρεσαν τα θανατηφόρα εκρηκτικά που έστειλαν στον άλλον κόσμο τον άτυχο Αξιωματικό - υπόδειγμα της ΕΛ.ΑΣ.
Ήδη ο Υπουργός προστασίας του αφελούς πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης - μέχρι στιγμής - φαίνεται πως απέφυγε την ...παραίτηση, αλλά και την ...αποπομπή του.
Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση να γλυτώσει από τον εφιάλτη του.
Κι΄αυτός δεν είναι άλλος από τη σκέψη και μόνο μήπως το πακέτο της ...πίτσας των 17 ιντζών, ΔΕΝ ήρθε τελικά απ΄έξω, αλλά είναι εκ των ...έσω "κατασκεύασμα" και ανέβηκε ή κατέβηκε σκαλί σκαλί το εσωτερικό του μεγαλοπρεπούς κτιρίου της Κατεχάκη ...
gianniotis