18.6.10

Γιατί δεν λαμβάνει δραστικά μέτρα η κυβέρνηση; Φοβάται μη ...χάσει ψήφους ; ( !!!!! )


Μπλόκο στο λιμάνι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010, 12:12
Μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας θεωρεί η κυβέρνηση την εκμετάλλευση του ευαίσθητου τομέα του λιμανιού.
Ως μονόδρομο για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών τους αντιλαμβάνονται και οι άρχοντες της ευρύτερης περιοχής του λιμανιού τη διατήρηση της μίζερης εκμετάλλευσης του βασικού -βάσει των υπαρχουσών συνθηκών- οικονομικού πνεύμονα της χώρας.....

Οι «δύο μονόδρομοι», με τις διαφορετικές αντιλήψεις περί του κοινού καλού, οδηγούν σε ευθεία σύγκρουση την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς στην ευρύτερη περιφέρεια του λιμανιού του Πειραιά.
Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να άρει το δημοσιονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα με σειρά συμφωνιών με τον κινεζικό οικονομικό παράγοντα, οι τοπικοί φορείς θέτουν προσχώματα, παίζοντας το χαρτί της λεγόμενης υποβάθμισης της ποιότητας ζωής.
Οι συνθήκες οδηγούν σε σύγκρουση, παρά την ιδεολογική συγγένεια που έχει μερίδα των τοπικών αρχόντων, επί παραδείγματι ο δήμαρχος Περάματος με την κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, κάτοικοι και φορείς του Δήμου Περάματος, επιχειρώντας να εμποδίσουν την φορτοεκφόρτωση, απέκλεισαν το πρωί την είσοδο του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της ΣΕΜΠΟ, τον προβλήτα 1 του ΟΛΠ και τον προβλήτα 2 της COSCO στο Ικόνιο.
Πρόκειται για μία κίνηση που είχαν προαναγγείλει οι κάτοικοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ζωής τους, αφού, όπως λένε, ο θόρυβος από τις εργασίες στο λιμάνι τούς έχει γίνει εφιάλτης.
Νωρίτερα, περίπου 300 άτομα έκαναν προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Περάματος και στη συνέχεια μετέβησαν πεζή στο λιμάνι.

«Απαιτούμε τον σεβασμό των κατοίκων του Περάματος, την απόδοση των οφειλών του ΟΛΠ, την καταβολή τέλους ανά κοντέινερ από ΟΛΠ και COSCO, την καταβολή τέλους από το πορθμείο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Όχι άλλα κοντέινερ - όχι στον 3ο προβλήτα».
Οι διαδοχικές κινητοποιήσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «αντιδρώντας στην αντίδραση» των τοπικών φορέων οι οποίοι, προφανώς, δεν επιθυμούν την οικονομική αξιοποίηση του λιμανιού, χαρακτήρισε «μεσαιωνικές» κάποιες πρακτικές αντίδρασης και γι’ αυτό το λόγο θεωρεί ότι πρέπει να τεθούν κανόνες συμπεριφοράς.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ότι τόσο η παραλία όσο και το λιμάνι της Ελευσίνας δεν ανήκουν σε δήμους και ότι αποτελούν αυτόνομους οργανισμούς.
Ταυτόχρονα άσκησε και κυβερνητική αυτοκριτική, λέγοντας ότι η αρνητική ως προς την κινεζική Cosco στάση του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό ήταν αντιπολίτευση, ήταν πολύ απλά εσφαλμένη.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος προσφάτως με τον ομόλογό του της Κίνας συνυπέγραψε 14 σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας, δήλωσε απλά και ξεκάθαρα ότι «η Cosco είναι μία σημαντική επένδυση για τη χώρα και πρέπει να ενισχυθεί».
zougla.gr