7.6.10

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ


Εμπορικές επαφές με τη Ρωσία επιδιώκει ο νομός Ημαθίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010, 17:23
Εμπορικό «άνοιγμα» προς την αγορά της Ρωσίας, επιχειρεί ο νομός Ημαθίας.

Για τον σκοπό αυτό, ο νομάρχης της περιοχής, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, προσπάθησε να διερευνήσει στη διάρκεια επαφών που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στη Μόσχα και στο Αστραχάν της νοτιοανατολικής Ρωσίας, εμπορικές διεξόδους για τα προϊόντα της ...
Ημαθίας, κυρίως κρασιά και κομπόστες, στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας, αλλά και τρόπους για να ενταχθεί η περιοχή στα τουριστικά πακέτα περισσότερων ρωσικών γκρουπ.

Η επίσκεψη του κ. Καραπαναγιωτίδη πραγματοποιήθηκε από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου και αποτέλεσε προπομπό της επιχειρηματικής αποστολής που επισκέπτεται τη Μόσχα σήμερα και αύριο. Ειδικότερα, επιχειρήσεις κρασιού και κομπόστας της Ημαθίας θα παρουσιάσουν αύριο τα προϊόντα τους σε ειδική εκδήλωση στη Μόσχα.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Vaeni Νάουσα, Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε., Μπουτάρης Α.Ε., Έλινος Α.Ε., Κτήμα Κελεσίδη, Κτήμα Καρυδά, Κτήμα Φουντή, Κτήμα Καρανάτσιου, Κτήμα Χρυσοχόου, Κτήμα Μελιτζανή, Κτήμα Δαλαμάρα, Κτήμα Καστανιώτη. Συμμετέχουν, επίσης, κονσερβοποιεία, με επικεφαλής την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ).

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο κ. Καραπαναγιωτίδης συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα, Γιάννη Πλώτα, και τον εμπορικό ακόλουθο, Γιάννη Μάρκου, όπου συζήτησαν για τους τρόπους προώθησης του ελληνικού κρασιού και της κομπόστας στη ρωσική αγορά, μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων τους στα ζητήματα ασφάλειας, ποιότητας και πιστοποίησης.

Ακολούθησε συνάντηση περίπου μιάμισης ώρας με τον υπεύθυνο της κυβέρνησης της Μόσχας σε θέματα Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου, Γκιόργκι Μουράτοφ, τον οποίο ο κ. Καραπαναγιωτίδης κάλεσε στην Ημαθία. Αντίστοιχες επαφές έγιναν στο Αστραχάν, με τον κυβερνήτη της περιοχής, Αλεξάντερ Ζίλκιν, με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική επίσκεψης επιχειρηματιών της περιοχής στην Ημαθία για συνεργασίες με τοπικούς επιχειρηματίες και το Επιμελητήριο.
zougla.gr