3.6.10

Αναφλέγεται το Κουρδικό



Posted: 02 Jun 2010 02:50 PM PDT
Απόσπασπα απο συνέντευξη του Κούρδου διανοούμενου Σεζκίν Τανκίρογλου στην εφημερίδα Ταράφ (μετάφραση απο το εξαιρετικό tourkikanea)

¨Οι Κούρδοι εδώ και δύο χρόνια σιγά σιγά πουλάνε τις περιουσίες τους στις μικρές πόλεις των Δυτικών περιοχών και στις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου με τη λογική ¨αν γίνει τίποτε να μην μείνουνε στα χέρια μας και δεν μπορούμε να τα πουλήσουμε¨.

¨Στην περιοχή (εννοεί στα Ν.Α) υπηρετούνε κάθε χρόνο 200 χιλιάδες στρατιώτες. Πολλαπλασιάστε αυτό το νούμερο με 25 χρόνια. Φαίνεται δηλαδή ότι 5-6 εκκατομύρια από τον αντρικό πληθυσμό της χώρας, υπηρέτησαν στην περιοχή, συγκρούστηκαν με τους... Κούρδους¨.

Αύριο είναι η τελευταία μέρα. Ο Οτζαλάν δήλωσε πως μετά την 31-5 θα αποσυρθεί στην άκρη. Αυτό ήταν μια προειδοποίηση στον δρόμο που αυξάνει την βία. Η βία θα αυξηθεί και δεν θα περιοριστεί στα βουνά
.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, η βάση ανεφοδιασμού του Τουρκικού Ναυτικού στην περιοχή της Αλεξανδρέττας η οποία δεχτηκε επίθεση από Κούρδους αντάρτες πριν από 2 ημέρες. Νέο επεισόδιο είχαμε χθες στο ίδιο σημείο κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας ναύτης από πυρά "αγνώστων".