24.6.10

Επανέρχονται σε υπηρεσία τα ελικόπτερα του Λιμενικού



ΠΈΜΠΤΗ, 24 ΙΟΥΝΊΟΥ 2010

Μετά από μακρά περίοδο απραξίας αρχικά και ακινησίας στην συνέχεια, επανέρχονται σταδιακά σε υπηρεσία τα ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι έξη Eurocopter AS 365 Ν3 Dauphin III, είχαν αγοραστεί στα πλαίσια προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (χωρίς όμως να επιτύχουν επιχειρησιακό επίπεδο που θα τους επέτρεπε να έχουν τελικά συμβολή σε αυτούς), αλλά χωρίς να υπάρξει στη συνέχεια επαρκής πρόβλεψη για την συντήρηση, υποστήριξη και εκπαίδευση.....


Όταν μάλιστα η κρατική Ολυμπιακή έπαψε να υπάρχει αλλά και τα κονδύλια στον προϋπολογισμό του αρμόδιου υπουργείου (τότε Εμπορικής Ναυτιλίας) ήταν ανύπαρκτα, τα ελικόπτερα καθηλώθηκαν σταδιακά, αποστερώντας το Λιμενικό Σώμα από ένα κρίσιμο μέσο στην εκτέλεση των καθηκόντων του και παράλληλα αχρηστεύοντας μια τεράστια οικονομική επένδυση.

Με την μεταφορά της υπαγωγής του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπήρξε διαθεσιμότητα κονδυλίων, που επιτρέπουν πλέον την σταδιακή επαναφορά των AS 365 Ν3 σε χρήση. Ήδη τα δυο πρώτα Dauphin έχουν αρχίσει να πετούν, επαναφέροντας και την διαθεσιμότητα των ιπτάμενων πληρωμάτων, ενώ στόχος είναι τους επόμενους μήνες ολόκληρος ο στόλος να γίνει πλέον επιχειρησιακός.

Defence-point.gr