26.6.10

Αντ. Σαμαράς: Στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο






«Τέρμα τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί, τα παλαιοκομματικά παιχνίδια. Καθήκον του κόμματος και όλων των στελεχών του είναι να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να τον εκφράζουν και να προτείνουν λύσει στη δύσκολη καθημερινότητά του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τέρμα στην εσωστρέφεια», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην έναρξη του 8ου συνεδρίου του κόμματος, δίνοντας έμφαση στην ανασυγκρότηση της ΝΔ, που, όπως είπε, συντονίζεται με την γενικότερη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του τόπου.
«Τέρμα τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί, τα παλαιοκομματικά παιχνίδια. Καθήκον του κόμματος και όλων των στελεχών του είναι να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, να ....
αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να τον εκφράζουν και να προτείνουν λύσει στη δύσκολη καθημερινότητά του», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην εσωκομματική διαδικασία, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της, αναδιοργανώθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνική βάση, πέτυχε ανανέωση κατά 80% του στελεχικού της δυναμισμού, ανασυγκροτείται ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και γίνεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της κεντροδεξιάς, ανοιχτό στην κοινωνία με διαδραστικό χαρακτήρα».
«Ποτέ κόμμα στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο βαθιά αυτοκριτική όσο η ΝΔ τους τελευταίους μήνες όμως δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις εκείνων που θέλουν να φορτώσουν στη ΝΔ τα δικά τους σφάλματα και δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστο το θετικό μας έργο. Σήμερα η ΝΔ μηδενίζει το κοντέρ και ξαναγεννιέται», διεμήνυσε.
Γνωστοποίησε δε ότι στο νέο οργανόγραμμα θα προβλέπεται η δυνατότητα του προέδρου να ορίζει δύο αντιπροέδρους.

«Στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως η ΝΔ πρωτοστατεί στη νέα μεταπολίτευση και υποστήριξε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει γιατί διαφοροποιήθηκε στο μνημόνιο και το καταψήφισε, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, γιατί είναι ταυτισμένο με το ίδιο το σύστημα, ενώ η αριστερά, όπως είπε, είναι μέρος του προβλήματος.
Πιο συγκεκριμένα, για το μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ υπεραμύνθηκε εκ νέου της πολιτικής της ΝΔ, παρατηρώντας πως «το μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά την βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης».
«Η ΝΔ χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις», εξήγησε.
Εξαπέλυσε δε δριμεία επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα θέλει ηγέτη ρεαλιστή και όχι περιπλανώμενο ταξιδιώτη που προσπαθεί να σώσει τον υπόλοιπο κόσμο την ώρα που δοκιμάζεται ο δικός του τόπος».
Καταλόγισε ακόμη στον κ. Παπανδρέου ότι «μεγαλοπιάνεται με την πράσινη ανάπτυξη και την σοσιαλιστική διεθνή, ψεύδεται με τα ελλείμματα και βλάπτει την Ελλάδα», ενώ έκανε λόγο για «μυστική διπλωματία και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις στα εθνικά θέματα».
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα επτά θανάσιμα ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει, τα οποία, όπως διευκρίνισε, είναι «κρατισμός, λαϊκισμός, ηγεμονία αριστερόστροφων ιδεών, υποβάθμιση δημοσίου συμφέροντος, κάλπικη ευημερία με δανεικά, έκπτωση αξιών και προτύπων».
Καταλήγοντας τόνισε πως «όταν όλα θα κλυδωνίζονται, η ΝΔ θα μένει όρθια και θα προσφέρει τις λύσεις και την διέξοδο».

«Καταδικάζω με όλη μου την δύναμη την επίθεση»
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση λέγοντας: «καταδικάζω με όλη μου την δύναμη την επίθεση, η ανεπάρκεια του κράτους όμως γίνεται κραυγαλέα και ο πρωθυπουργός πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


infognomonpolitics