19.6.10

Κέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας



Λήξη  κύκλου μαθημάτων  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εγκληματολογική Διερεύνηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαδικτυακών Εγκλημάτων 
Έληξε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, στο νέο Κέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, στη πόλη της Βέροιας Ημαθίας, η λειτουργία κύκλου μαθημάτων του τριετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εγκληματολογική Διερεύνηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαδικτυακών Εγκλημάτων, το οποίο υποστηρίζεται από τη Σχολή Υπολογιστών στην Επιστήμη της Πληροφορικής του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Δουβλίνου.
Στο κύκλο...

των μαθημάτων συμμετείχαν τριάντα επτά (37) στελέχη από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Μάλτα, Ρουμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Δανία, Λετονία και Ολλανδία) καθώς και τις συνδεμένες χώρες με αυτή, την Τουρκία και την Π.Γ.Δ.Μ..
Στις θεματικές  ενότητες του κύκλου σπουδών συμπεριλήφθησαν ενδεικτικά αντικείμενα διδασκαλίας θεωρητικής και πρακτικής άσκησης  που αφορούσαν:
Επανάληψη ON LINE ηλεκτρονικής υπομονάδας σύνδεσης. Εγκληματολογικό Αρχείο Τυποποίησης. Αλληλουχία εξερχομένων χρήσης αναζήτησης. Πληροφορίες συλλογής απόκτησης αποθήκης εργαλείων. Απόδειξη απόκτησης αποθήκης εργαλείων. Κλειδιά αναγνώρισης. Χρήση του Αρχείου Συστήματος; Αδιαβίβαστα Αρχεία. Επικαιρότητα, Κεντρικό Αρχείο. Εύρεση Εικόνων, Μετάδοση δεδομένων σε εικόνες. Βασικό αλφάβητο, Περιεκτικότητες, video, Ανάλυση. Χαρακτικά & Εναλλασσόμενα δεδομένα με συνεχής ανανεούμενη τροφοδοσία. NTFS Συμπύκνωση & απόκρυψη, MS OFFICE,  Απόκρυψη, WINDOWS, Διάσπαση κωδικού. Αντιδιάβρωση και εμπόδια ή περιορισμοί. Προσδιορισμός, Αποτίμηση. Ολοκλήρωση & Αξιολόγηση. Αποτίμηση &Αξιολόγηση Διδακτικού Προσωπικού.
Το ανωτέρω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (επιπέδου master), είναι χρηματοδοτούμενο εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα ISEC της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( European Commission DG Justice, Freedom and Security).
  Κατά την παραμονή τους τα στελέχη των χωρών που συμμετείχαν στον κύκλο μαθημάτων του τριετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους από τη χρήση των εγκαταστάσεων και των υποδομών του Κέντρου Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, ικανοποιήθηκαν όλες οι προσδοκίες τους για την υποστήριξη του προγράμματος και κανένα πρόβλημα δεν έμεινε άλυτο όποτε και όταν αυτό εκτάκτως προέκυπτε, διότι η ανταπόκριση του προσωπικού της Κέντρου ήταν άμεση.
    Οι  επισκέπτες κατά την παραμονή τους στην πόλη της Βέροια εκτός από το επίσημο δείπνο πους τους παρείχε η Ελληνική Αστυνομία στον Άγιο Νικόλαο Ναούσης, είχαν την ευκαιρία με μέριμνα της Διοίκησης του Κέντρου να επισκεφτούν με ξεναγό τους αρχαιολογικούς χώρους του Μουσείου της Βεργίνας και να δουν από κοντά τους θησαυρούς της Μακεδονίας και όχι μόνο .
 Στη σύντομη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ο Διοικητής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, αφού ευχαρίστησε όλα τα συμμετέχοντα στελέχη του προγράμματος, τους σπουδαστές τόσο, όσο το διδακτικό προσωπικό καθώς και το υποστηρικτικό προσωπικό για την άριστη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο Κέντρο, ευχήθηκε καλή συνέχεια στις σπουδές τους και επιτυχή αποφοίτηση σε όλους τους σπουδαστές από το πρόγραμμα.
    Κατόπιν προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας προς ανάμνηση της Ελληνικής φιλοξενίας ενώ αναμνηστικά δώρα πρόσφεραν και οι υπεύθυνοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο προσωπικό του Κέντρου που υποστήριξε την άρτια οργάνωση και υλοποίηση του συνολικού προγράμματος τους κατά την παραμονή τους στη χώρα μας .