14.6.10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ «Σ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:


Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010, No. 08 - 2010
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ «Σ» ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:

ΠΕΤΑΜΕ ΜΕ MIRAGE 2000-5 MK2 / SCALP EG KAI KATAΣΤΡΕΦΟΥΜΕ «ΣΤΟΧΟ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ» Η ελληνική απειλή...
«Η Ελλάδα έχει αναπτύξει έναν μεγάλο στόλο μαχητικών στην Πολεμική της Αεροπορίας, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ υψηλά επιχειρησιακά και ποιοτικά επίπεδα και είναι μεγαλύτερος ακόμα και από εκείνον της Γερμανίας. Η ισχύς στον αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικό τμήμα της ελληνικής αμυντικής στρατηγικής και ιδιαίτερα πάνω από το Αιγαίο».
  Βρείτε στα Περίπτερα...

 

  
 
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ: Συζητούν για «κάτι κουρασμένα ΤΟΜΑ» 25ετίας αντί 3 εκατ. δολ. το κομμάτι!
Πριν από μερικούς μήνες η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε το ελληνικό ΥΠΕΘΑ ότι διατίθενται προς πώληση 230 οχήματα ΤΟΜΑ M2A0 Bradley έναντι τιμήματος 80 εκατ. δολαρίων. Τα οχήματα αυτά, λόγω παλαιότητας, χρήζουν αναβάθμισης τουλάχιστον στο επίπεδο Μ2Α2 ODS, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ, διογκώνοντας παράλληλα το τελικό κόστος.
ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:
Ο «Iνδιάνος» στο ελληνικό Rio Grande
Τα επιθετικά ελικόπτερα Apache αποτελούν το στρατηγικό πλεονέκτημα του Ελληνικού Στρατού στο δόγμα διεξαγωγής επιχειρήσεων στο χερσαίο πεδίο αντιπαράθεσης της Θράκης. Στην περίπτωση που θα απαιτηθεί, θα αναλάβουν να ανακόψουν την επέλαση των τουρκικών σχηματισμών, κυρίως των θωρακισμένων μονάδων.   
Αντιπυραυλική άμυνα για τις ελληνικές FREMM: 
Millennium Vs Strales
Το πέρασμα στον 21ο αιώνα αποτέλεσε το μεταίχμιο για σημαντικές αλλαγές τόσο στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας ναυτικών συστημάτων όσο και στο περιβάλλον όπου θα έπρεπε να δράσουν τα σκάφη επιφανείας. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας προσέφερε λύσεις στην πολεμική βιομηχανία που λίγα χρόνια νωρίτερα φάνταζαν αδύνατες.
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 12.000 +3.000 ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ LEO-2HEL/A4: Λύση χωρίς συμπαραγωγή...
Με την υπογραφή της προμήθειας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο μιας αρχικής ποσότητας 15.000 βλημάτων μάχης για τα άρματα LEO-2HEL και LEO-2A4, φαίνεται ότι επιλύονται –έστω και προσωρινά– τα βασικά προβλήματα της αρχικής επιχειρησιακής ετοιμότητας και αξιοποίησης του πλέον σύγχρονου και ικανού τμήματος του αρματικού δυναμικού του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ).
«ΗΝΙΟΧΟΣ 2010»: 
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑ – ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ, ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.
Το κεφάλαιο «νυχτερινή κρούση» αποτελεί για τις σύγχρονες αεροπορικές επιχειρήσεις αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού και κατά συνέπεια κρίσιμη ικανότητα που εξασφαλίζει την εξουδετέρωση κρίσιμων στόχων του εχθρού καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στερώντας την προστασία που προσφέρει το σκοτάδι!
UH-60 Black Hawk:
AΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Μετά την αρχική ακύρωση του προγράμματος ΑΗ-1Ζ, ο τουρκικός Στρατός ενδιαφέρθηκε για εναλλακτική λύση, προκρίνοντας αρχικά τα οπλισμένα Blackhawk, αλλά χωρίς να έχει επιλέξει υπόδειγμα. Προφανώς θα βασιζόταν στα προγράμματα αναβάθμισης των μεταφορικών και αεραποβατικών μοντέλων που είχε ήδη υιοθετήσει. Όμως η προοπτική θα ήταν χρονοβόρα, ενώ υπήρχαν άμεσες ανάγκες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΜΕΛΕΤΗ: Όφελος ή ζημία για τα κράτη που τους φιλοξενούν;
Όσοι παρακολουθούν το θέμα της μετανάστευσης προς τη χώρα μας, θα έχουν παρατηρήσει ότι η πλειονότητα των δημοσιευμάτων επί του θέματος επιχειρεί να υποβαθμίσει τις αρνητικές συνέπειες του φαινομένου και να υπερπροβάλλει τις όποιες θετικές. Ουσιαστικά, το σύνολο των προβαλλόμενων ως θετικών συνεπειών της μετανάστευσης περιστρέφεται γύρω από οικονομικές παραμέτρους, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να υπάρξει κριτικός έλεγχος των όσων μας παρουσιάζονται από υπεύθυνους (αλλά και μη) φορείς, γύρω από αυτές.
ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ:
Η βαλκανική Πανδώρα
Η κατάσταση στα Βαλκάνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου τον Φεβρουαρίου του 2008, μετά τις αλβανικές επιδιώξεις στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο και αλλού, αλλά και την έκρυθμη «συμβίωση» στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και στα Σκόπια, φανερώνει για μία ακόμη φορά ότι η βία και ο εθνικισμός συνεχίζουν να αποτελούν τους μοναδικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων.
Η στρατιωτική ισχύς της Άγκυρας ως γεωπολιτικό εργαλείο 
Μετά την πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει τόσο μεγάλη επεκτατική διάθεση προς τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.