4.6.10

Απεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ εισηγείται ο Φ. Κουβέλης


Αύριο το πρωί η κρίσιμη συνεδρίαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας


Κριτική για τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΝ: "Η αξιοπιστία μας άρχισε να γίνεται ζητούμενο
Κλιμακώνει τις πιέσεις της η Ανανεωτική Πτέρυγα για άμεση απεμπλοκή του κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ολοένα και πλησιάζει την πόρτα της αποχώρησης από τον ΣΥΝ. Η τελική στάση της «Πτέρυγας» θα οριστικοποιηθεί στην αυριανή πρωινή συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα.
Το γενικότερο αίσθημα που επικρατεί στη μειοψηφούσα τάση του ΣΥΝ μετέφερε προς το συνεδριακό σώμα ο Φώτης Κουβέλης, καταθέτοντας στην ομιλία του σειρά επιχειρημάτων προκειμένου να εξηγήσει τις θέσεις των ανανεωτών για τον ΣΥΡΙΖΑ....

«Υποστηρίζω την απεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με τις συνιστώσες του είχαμε και έχουμε πολλές και σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, οι οποίες διαμορφώνουν καθημερινά πεδίο στρέβλωσης και παραμόρφωσης των πολιτικών χαρακτηριστικών του Συνασπισμού ως κόμματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, του Συνασπισμού, ως κόμματος του αριστερού ευρωπαϊσμού, του ριζοσπαστικού μεταρρυθμισμού, της πολιτικής οικολογίας»., είπε ο κ. Κουβέλης.
Συν τοις άλλοις ζήτησε απεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι «η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να αγωνίζεται και να δίνει παράλληλα ζωντανές λύσεις προοπτικής, χωρίς να κλείνεται στις «ασφαλείς» απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών».
Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε σφόδρα επικριτικός με τις κατευθύνσεις που έχει ακολουθήσει ο ΣΥΝ από το προηγούμενο συνέδριο, λέγοντας ότι «δεν διαμορφώθηκε ποτέ ένα σαφές και σταθερό πολιτικό σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους και με αναφορά στο μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων που θα το υλοποιήσουν».
Παρέθεσε τις πολιτικές επιλογές που έκανε ο ΣΥΝ κατά καιρούς, λέγοντας ότι «με ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο πινγκ-πονγκ και με μια απολύτως αδικαιολόγητη αλαζονεία και αμετροέπεια, η πολιτική μας αξιοπιστία άρχισε να γίνεται ζητούμενο πιa>>
enet