4.6.10

Στην Κύπρο σήμερα ο Πάπας

Καθ’ όλα έτοιμη είναι η Κύπρος για τη σημερινή επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και μηχανοκίνητα αστυνομικά μέσα, ανιχνευτές μετάλλων, ακόμα και στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ έχουν επιστρατευτεί για την 48ωρη επίσημη επίσκεψη που ξεκινάει από σήμερα ο Ποντίφικας.

Η κυπριακή κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη και μόνο από το γεγονός της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιείται λίγους μόλις μήνες πριν από τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυπριακής Εκκλησίας φαίνεται πως κοπάζουν. Ο ..
Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατέστησε σαφές ότι όποιος κληρικός της κυπριακής Εκκλησίας συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά του Πάπα θα τιμωρηθεί.

Ο Πάπας θα συνοδεύεται από 36 υψηλόβαθμα στελέχη του Βατικανού. Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Πάφου, θα μεταβεί με το νεοαποκτηθέν τεθωρακισμένο όχημα της Κυπριακής Προεδρίας στον Ναό της Παναγίας της Χρυσοπολιτίσσης για να προσκυνήσει τη στήλη όπου κατά την παράδοση βασανίστηκε ο Απόστολος Παύλος. Ακολούθως, σε ειδική εξέδρα, παρουσία του προέδρου Χριστόφια και του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, θα τελεσθεί «οικουμενική προσευχή» κατά την οποία θα ψαλλούν τρεις λατινικοί και τρεις ορθόδοξοι ύμνοι. Ο Πάπας θα καταλύσει στη Νουτσιαντούρα, στη Μονή των Φραγκισκανών στη Νεκρή Ζώνη.

Τέλος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Χριστόφια, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τις κοινότητες Καθολικών. Την Κυριακή θα λειτουργήσει στο κλειστό στάδιο «Ελευθερία - Τάσσος Παπαδόπουλος», όπου έχουν προσκληθεί 7.000 πιστοί.
zougla.gr