22.6.10

Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης


Υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017 η Λεμεσός


Δυναμική υποψηφιότητα για να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης θέτει για το 2017 η Λεμεσός. Η απόφαση αυτή ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και κινητοποίησε φορείς, παράγοντες και άλλα οργανωμένα σύνολα.

Ο ανταγωνισμός, όπως παραδέχεται ο δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου, θα είναι σκληρός και οι υποψήφιες πόλεις θα «κονταροχτυπηθούν» μέχρι τέλους. ...


Βασικό πλεονέκτημα της Λεμεσού είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχό της, η δυναμική και το ομαδικό πνεύμα των κατοίκων της πόλης, που θα εμπλακούν όσο τον δυνατόν περισσότερο στην όλη προσπάθεια, ώστε να σταλεί το μήνυμα, ότι η συμμετοχή θα είναι μαζική.

Ταυτόχρονα, θα τονιστεί η κουλτούρα και η παράδοση της πόλης, καθώς και το ισχυρό πολιτιστικό της υπόβαθρο. Το ένδοξο παρελθόν της, η αναπτυξιακή της πορεία, μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν, θα επιστρατευθούν επίσης στη «μάχη» της διεκδίκησης.

Σημείο καμπής της όλης προσπάθειας θεωρείται το τέλος του έτους, όταν τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προκηρύξουν πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή των πόλεων που θα διεκδικήσουν τον θεσμό για το 2017. Θα ακολουθήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει στην ανάθεση της διοργάνωσης στη νικήτρια πόλη.
zougla.gr