5.6.10

Βρήκαν τρύπα στη Γ' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού



Στέφανος Χίος
Ένα εξαιρετικά περίεργο συμβάν που κρατήθηκε κρυφό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από αξιόπιστες πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, μια τρύπα που φέρεται να είχαν σκάψει κρατούμενοι, εντοπίστηκε πριν από τρεις μέρες σε χώρο των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, η τρύπα βρέθηκε στη Γ’ πτέρυγα και οι ...
«ποντικοί» και «ανασκαφείς» των φυλακών επεδίωκαν να σχηματίσουν δίοδο, που θα οδηγούσε στην ταράτσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την τρύπα εντόπισε σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τον διευθυντή. Είναι ακόμα άγνωστο εάν ελέχθησαν μετά το συμβάν συγκεκριμένοι κρατούμενοι, εάν ψάχτηκαν εξονυχιστικά κελιά παραβατικών και εάν τελικά εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία. Πάντως, για μια ακόμα φορά, δημιουργείται προβληματισμός για το πώς κατόρθωσαν και ποιοι τελικά, να βρουν τον τρόπο να σκάψουν λαγούμι σε φυλακές που θεωρούνται -τυπικά- υψίστης ασφαλείας.

Στη Γ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού φιλοξενούνται σκληροί Αλβανοί και Γεωργιανοί κρατούμενοι, οι οποίοι, είτε κρατούνται για να μεταχθούν σε άλλες φυλακές είτε βρίσκονται προφυλακισμένοι μέχρι να γίνει η δίκη τους. Για τη δίοδο που εντοπίστηκε, υπάρχουν δύο σενάρια. Να προετοιμαζόταν ομαδική απόδραση σκληρών ποινικών ή να την άνοιξαν κακοποιοί που τον τελευταίο καιρό ζητούν επιτακτικά και με διάφορους τρόπους διαμαρτυρίας, χάρες και αποφυλακίσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, θεωρείται ότι ήθελαν να περάσουν το μήνυμα στην πολιτεία ότι «δεν θα καθίσουν φρόνιμοι και θα προκαλέσουν γενική αναστάτωση, η οποία εδώ και καιρό προετοιμάζεται μεθοδικά σε πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας», σχολίασαν στη zougla.gr πηγές που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια των φυλακών. Πάντως, είναι απορίας άξιον, γιατί το σοβαρό θέμα επιχειρείται να υποβαθμιστεί από κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να το δημοσιοποιήσουν.
zougla.gr