28.6.10

Μυστική ψηφοφορία απόψε για το Βατοπέδι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2010 16:01
Web-Only

Μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες έξι πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το πόρισμα που εξέδωσε ολοκληρώνοντας το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή, όλα τα κόμματα –πλην της ΝΔ- τόνιζαν την αναγκαιότητα σύστασης Προανακριτικής.....

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους: Αλ.Κοντό, Ε.Μπασιάκο, Π.Δούκα, Θ.Ρουσόπουλο, Γ.Βουλγαράκη και Κ.Κιλτίδη. Για την παραπομπή απαιτούνται 150 ψήφοι.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσεις στις 17.00 και η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα.

Κατατέθηκε η αγωγή κατά της Μονής Βατοπεδίου

Την πρώτη αγωγή κατά της Μονής Βατοπεδίου υπέβαλε το ελληνικό Δημόσιο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την περασμένη Παρασκευή.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναγνώριση της κυριότητάς του επί της λίμνης Βιστωνίδας και επί του εποικιστικού αγροκτήματος στο Δήμο Βεγορίτιδος, καθώς και 10 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. Τονίζεται, δε, ότι θα προχωρήσει και σε άλλες αγωγές.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε:

«Κατατέθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου από την Ομάδα Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που συστάθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η πρώτη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Μόνης Βατοπεδίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που αφορά στην ανταλλαγή εποικιστικού αγροκτήματος 180 στρεμμάτων στο Δήμο Βεγορίτιδος Ν. Πέλλας, με 7,682/1000 της λίμνης Βιστωνίδας (υπ. αριθμ. 2814/9-5-2007 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη).

»Με την αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την αναγνώριση της κυριότητάς του, τόσο στο εποικιστικό αγρόκτημα όσο και στη λίμνη Βιστωνίδα και την επιδίκαση 10 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη.

»Η αγωγή ύστερα από αίτηση προτίμησης του Δημοσίου, προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2011.

»Θα ακολουθήσει έγερση και για τα υπόλοιπα ανταλλαγέντα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου».
tanea-online