10.6.10

Η Κυπριακή κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί τις ακυρώσεις κρατήσεων Ισραηλινών στην Τουρκία για να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο






Agora on June 9, 2010 —
 Μετά τα τραγικά γεγονότα στη θάλασσα της Γάζας και την ένταση στις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας, οι Ισραηλίτες τουριστικοί πράκτορες έχουν προβεί σε μαζικές ακυρώσεις των ταξιδιωτικών πακέτων τους προς τους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το 2008, 560,000 τουρίστες από το Ισραήλ ταξίδεψαν για διακοπές στην Τουρκία, ενώ το 2009 ο όγκος του τουρισμού αυτού έφτασε τις 311,000 ταξιδιώτες. Για τη φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι περίπου 400,000 ισραηλινοί επέλεξαν την Τουρκία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μετά όμως από τα τελευταία γεγονότα το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας έχει αφαιρέσει την Τουρκία από τον τουριστικό του χάρτη.
Η εξέλιξη αυτή διανοίγει μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.
Ως εκ τούτου το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θεωρεί ότι επιβάλλεται άμεσα τώρα η κυβέρνηση να προσεγγίσει τους τουριστικούς οργανισμούς της γειτονικής χώρας και να υποδείξει τα πλεονεκτήματα του τόπου μας ως τουριστικού προορισμού για τους, προκειμένου η Κύπρος να καταστεί μια από τις πρώτες επιλογές διακοπών για τους Ισραηλινούς πολίτες που ακύρωσαν τις διακοπές τους στην Τουρκία.
Προς τούτο το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ υποδεικνύει ότι επιβάλλεται ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού να προγραμματίσει ένα ταξίδι στο Ισραήλ για να συναντήσει από κοντά τους υπηρεσιακούς ομολόγους του για αυτό το θέμα.
Cyprus Action Network of America (CANA)
_____________________________________________________________________
Ελλάδα, 
" πορεύου και σύ και ποίη ομοίως..."
EFENPRESS