24.6.10

Έκρηξη βόμβας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Ένας νεκρός



Νεκρός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο υπασπιστής του υπουργού, Γιώργος Βασιλάκης.


Έκρηξη στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για πακέτο που εξερράγη την ώρα που το άνοιξαν.

Στις 20:33 έφθασε η Πυροσβεστική στο κτίριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο αριθμός τους. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα τραυματία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ίδιο όροφο με αυτόν που στεγάζεται το γραφείο του κυρίου Χρυσοχοΐδη αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση.

Λίγο μετά τις 21:30 στο κτίριο έφτασε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το πτώμα του άτυχου αστυνομικού διαμελίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ.
Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιου εύρους επίθεση στην καρδιά του επιτελείου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Είναι δε η πρώτη φορά που σημειώνεται βομβιστική επίθεση κατά επιλεγμένου στόχου με βόμβα – δέμα που είχε προηγουμένως ταχυδρομηθεί ή εγκαταλειφθεί στο χώρο του στόχου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ότι «το δέμα ήταν για μένα».



Επικράτησε πανικός και λόγω της μεγάλης καταστροφής που σημειώθηκε στον όροφο του υπουργείο όπου οι τοίχοι υποχώρησαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο δωμάτιο όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπήρχε και δεύτερο άτομο. Ο πανικός ενισχύθηκε από τις κραυγές και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ατόμων που εργάζονταν εκείνη την ώρα να κατανοήσουν τι συμβαίνει και να προσφέρουν βοήθεια.

Έως και 21:30 δεν είχε ακόμη ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς εξερράγη ο βομβιστικός μηχανισμός. Ένα πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι το πώς η βόμβα – δέμα πέρασε από τους ελέγχους στο καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο της Πρωτεύουσας.

Συγκλονισμένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους δήλωσε: «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τον πολίτη ασφαλή. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα συλληφθούν. Προσωπικά, έχασα έναν πολύτιμο συνεργάτη».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του. και εξέφρασε τον συγκλονισμό και τη στήριξή του για το φόνο του υπασπιστή του.

Ν. Κακλαμάνης: Κανένα έλεος στους τρομοκράτες

Με αφορμή την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε απόψε στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του.

Δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας. Κανένα έλεος στους τρομοκράτες».
zougla.gr