9.6.10

«Ελευθερώστε τη Γάζα»: Εγκαταλείπει την Κύπρο - Την κατηγορεί ότι συνεργάζεται με το Ισραήλ


Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010


Το κίνημα «Ελευθερώστε τη Γάζα» προτίθεται να εγκαταλείψει την Κύπρο, την οποία χρησιμοποιούσε ως βάση για διάσπαση του Ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας, κατηγορώντας την Κυπριακή κυβέρνηση ότι συνεργάζεται με το Ισραήλ.
 Η εκπρόσωπος της οργάνωσης Γκρέτα Μπέρλιν δήλωσε: «Η Κύπρος δεν είναι ευχαριστημένη που είμαστε εδώ. Συνεργάζεται με το Ισραήλ και αυτό δεν μας αρέσει. Είναι καιρός για μας να φύγουμε». Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η οργάνωση θα μετακινηθεί στο Λονδίνο. Η Κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε τη χρησιμοποίηση των λιμενικών της εγκαταστάσεων από τα πλοία, που επεχείρησαν να μεταβούν στη Γάζα την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη λόγους «ύψιστου εθνικού συμφέροντος». Στο παρελθόν οι Κυπριακές αρχές είχαν παράσχει διευκολύνσεις στην οργάνωση και κυπριακές προσωπικότητες είχαν μετάσχει σε επιχειρήσεις διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας. 
Αγγελιοφόρος/greeknation
___________________________________________________________
Εάν συνεργάζεται με το Ισραήλ, πολύ καλά κάνει.Τόσα χρόνια από τους Άραβες προκοπή δεν είδαμε, μόνο χαμόγελα και υποσχέσεις.
Είναι καιρός τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα να κοιτάξουν το συμφέρον τους και να πάνε με το μέρος ρου ισχυροτέρου, λαμβάνοντας υπ όψιν το Εθνικό συμφέρον και αφήνοντας "ευαισθησίες" που μόνο κακό μας έκαναν.
Μακάρι η Ελλάδα να ήταν τόσο ισχυρή ώστε να μπορούσε να επιβάλει το δίκαιο,αλλά από τη στιγμή που δεν είναι, θα πρέπει να είναι προσεκτική έχουσα κατά νου την παροιμία "όταν μαλώνουν στο βάλτο τα βουβάλια, την πληρώνουν τα ...βατράχια"!
EFENPRESS