Αποκλεισμός ΟΛΠ, COSCO και ΣΕΜΠΟ

Την είσοδο του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στο Ικόνιο απέκλεισαν το πρωί της Παρασκευής οι κάτοικοι του Περάματος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Περάματος χαρακτηρίζει εφιάλτη για τους κατοίκους το θόρυβο από τις δραστηριότητες του Λιμανιού και της Cosco.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο πια την υποβάθμισης της ζωής μας. Φτάνει πια η λειτουργία του λιμανιού εις βάρος μας. Φτάνει πια ο θόρυβος από την δραστηριοποίηση του ΟΛΠ και της COSCO,που ειδικά τις ώρες κοινής ησυχίας προκαλούν καθημερινό εφιάλτη στους κατοίκους μας και κυρίως σε εκείνους των περιοχών που ...
συνορεύουν με την περιοχή εργασιών του Λιμανιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο δήμος τονίζει ακόμα ότι απαιτείται σεβασμός των κατοίκων του Περάματος, απόδοση των οφειλών του ΟΛΠ, καταβολή τέλους ανά κοντέινερ από ΟΛΠ & Cosco, καταβολή τέλους από το πορθμείο, όχι άλλα κοντέινερ, όχι στον 3o προβλήτα.

«Αντιλαμβανόμαστε, βέβαια, την σπουδαιότητα της λειτουργίας του Λιμανιού στην οικονομική ζωή του τόπου μας, αλλά και οι υπεύθυνοί του πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο με την ομαλή συνύπαρξη του ΟΛΠ και της Cosco με τους κατοίκους του Περάματος μπορεί να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό κέρδος για όλους μας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ant1-online