3.6.10

ΣΥΝ: ξεκινάει σήμερα το έκτακτο συνέδριο



Καθοριστική, για το μέλλον και τις προοπτικές του ΣΥΝ και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να είναι η σημασία του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, οι εργασίες του οποίου ανοίγουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Περίπου 1.300 σύνεδροι πρόκειται να προσέλθουν στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, σε μια από τις -κατά κοινή ομολογία- πλέον κρίσιμες στιγμές στην πορεία του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς.
Το κεντρικό ζητούμενο είναι εάν οι δυνάμεις που έχουν διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΝ θα καταφέρουν μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου να διαμορφώσουν ένα κοινό πλαίσιο συνύπαρξης και συνέχειας, αν δηλαδή η δυναμική που έχει αναπτυχθεί και έχει λάβει σε ορισμένες περιπτώσεις συγκρουσιακά χαρακτηριστικά θα μετουσιωθεί σε παραγωγικό διάλογο ή εάν θα επικρατήσουν φυγόκεντρες τάσεις, που θα έχουν βέβαιο ...
αντίκτυπο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν στις 7 μ.μ. από τον γραμματέα της ΚΠΕ, Δημήτρη Βίτσα, και ακολούθως θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Εχουν κληθεί εκπρόσωποι κομμάτων οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό. Οι ομιλίες των συνέδρων θα γίνουν αύριο και μεθαύριο.
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη διαδικασία εκλογής προέδρου και μελών των οργάνων του κόμματος. Για αύριο, στο πλαίσιο του συνεδρίου, έχει προγραμματισθεί ειδική διεθνής συνάντηση για το Παλαιστινιακό, με τη συμμετοχή των ξένων αντιπροσωπειών που θα παραστούν.