1.6.10

Συλλήψεις στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που έκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης


Μυτιλήνη

Στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ συνελήφθησαν σήμερα στη Μυτιλήνη μετά από μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνιών και άσκηση βίας που υπέβαλλε ο Πλοίαρχος του πλοίου «Λισσός». Την Δευτέρα οι συλληφθέντες και άλλα άτομα εμπόδισαν τον απόπλου του πλοίου σε ένδειξη συμπαράστασης στην 24ωρη απεργία των ναυτεργατών.
Το πλοίο έμεινε στη Μυτιλήνη μέχρι το πρωί της Τρίτης που έληξε η απεργία ενώ μετά την αναχώρηση γνωστοποιήθηκε η μήνυση από τον καπετάνιο του πλοίου κατά τεσσάρων στελεχών του ΚΚΕ στο Νομό.
Στη συνέχεια τα στελέχη συνελήφθησαν με εξαίρεση τον βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό, Σταύρο Σκοπελίτη που δεν συνελήφθη λόγω βουλευτικής ασυλίας...

Ακόμη συνελήφθησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στρατής Αντώνας και ο πρόέδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Νίκος Μπουλμούλης, την ώρα που αναζητούνται ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, Παρασκευάς Γεωργούλας.
Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης απ' όπου αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 16 του επόμενου Σεπτεμβρίου.