24.6.10

Στην Κωνσταντινούπολη -ξανά- ο ΓΑΠ



 " Να γίνει η Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Μήνυμα προς την τουρκική ηγεσία έστειλε από την Κωνσταντινούπολη ο πρωθυπουργός.. Μιλώντας στη σύνοδο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, απευθύνθηκε στον Τούρκο ομόλογό του λέγοντας πώς : «Θα συνεργαστούμε, κ. Πρόεδρε, με εσάς και την Κυβέρνησή σας, για την εκπλήρωση των απαιτούμενων κριτηρίων, ώστε να γίνει η Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Μάλιστα, παρομοίωσε την πορεία της Τουρκία προς την Ε.Ε. «με ένα προκλητικό ταξίδι, μια δύσκολη Οδύσσεια προς την Ιθάκη το πέρας της οποίας απαιτεί πραγματική αφοσίωση στις αρχές της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Ήταν δε τέτοια η θέρμη των λόγων του πρωθυπουργού, που μας ξύπνησε μνήμες της παλιάς καλής εποχής 1999-2004, τότε που δήλωνε ανερυθρίαστα ότι "εμείς θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ευρώπη"..


Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε την ομιλία του με τα συνηθισμένα τσιτάτα περί "αυστηρών προυποθέσεων", απαραίτητων σχέσεων "καλής γειτονίας" και λοιπές πομφόλυγες ανάλογης σοβαρότητας. Αποφεύγοντας φυσικά την παραμικρή αναφορά στην "ταμπακέρα" , δηλαδή την προκλητικότατη ...
τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο και το επικρεμάμενο ,αδιαλείπτως, «casus belli».

Ευχαριστίες Γκιουλ στην ελληνική κυβέρνηση

Ο Τούρκος πρόεδρος από πλευράς του σημείωσε -φυσικά- τη σημασία των συμφωνιών που επετεύχθησαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των επιχειρηματιών και τόνισε επίσης τη συνεργασία που ήδη υπάρχει στη δημιουργία υποδομών για την ενέργεια.

Ο Αμπτουλάχ Γκιούλ δεν παρέλειψε -φυσικά- να ευχαριστήσει την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια που παρέχει στην ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας και σημείωσε τη θέληση της χώρας του να ανταποδώσει με όποιο τρόπο μπορεί στην ....αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
______________________________________________________________________
Άμα έχεις τέτοιους πρωθυπουργούς, τι τους θέλεις τους ....εχθρούς ;
EFENPRESS