16.6.10

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη !

ΕΞΙΧΝΙΑΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ & ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ
____________________________________________

Ταυτοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 27χρονος ομογενής, ως άμεσος συνεργός σε «Ανθρωποκτονία» και «απόπειρα Ληστείας». 
Ειδικότερα,  όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, παρείχε άμεση συνδρομή στην ανθρωποκτονία 38χρονου αλλοδαπού, η οποία έλαβε χώρα την 20-04-10, στη συμβολή των οδών Καλλιθέας και Αγάθωνος (περιοχή των Αμπελοκήπων). 
Υπενθυμίζεται ότι, πρωινές ώρες της προαναφερθείσας...
ημέρας, ο αναζητούμενος φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας,  κατά τη στιγμή εξόδου ζευγαριού από την οικία τους, προσέγγισε την 33χρονη αλλοδαπή γυναίκα και με την απειλή πιστολιού αποπειράθηκε να αποσπάσει την τσάντα της.

 Το περιστατικό  έγινε αντιληπτό από τον 38χρονο  φίλο του ζευγαριού, ο οποίος  επενέβη, προσπαθώντας να ακινητοποιήσει τον δράστη. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος πυροβόλησε εναντίον του θύματος, τραυματίζοντάς σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Το θύμα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε, ενώ ο δράστης, επιβιβάσθηκε στο όχημα διαφυγής που οδηγούσε ο 27χρονος και τράπηκαν σε φυγή.
Επίσης, από  την Προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, από τις αρχές Απριλίου 2010, ο συλληφθείς και τρία ακόμη άτομα, σύστησαν συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών. Ακολούθησαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας, 39 και 29 (γυναίκα) ετών, ενώ αναζητείται το τέταρτο μέλος, δηλαδή ο δράστης της ανθρωποκτονίας. 
  
Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος είναι επιπροσθέτως ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, οι οποίοι την 14-04-2010, αφού εισήλθαν σε γραφεία ραδιοταξί, στην περιοχή των Συκεών,  αφαίρεσαν με την απειλή όπλων μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με ΙΧΕ αυτοκίνητο.