26.6.10

Ερντογάν: «Ξέρουμε τους υπερεργολάβους του ΡΚΚ»

Πληθαίνουν στην Τουρκία οι ακραίες φωνές από διάφορες πανισλαμικές οργανώσεις, με προεξάρχουσα βέβαια την ηγεσία του ΑΚΡ, οι οποίες θεωρούν ότι η έξαρση των επιθέσεων από Κούρδους αντάρτες κατά στρατιωτικών στόχων, αποτελεί απόδειξη (!) της συνεργασίας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών με το ΡΚΚ.

Δεν είναι τυχαίο που ο Τούρκος πρωθυπουργός ουσιαστικά αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της συγκεκριμένης ρητορικής αφού χωρίς καμία επιφύλαξη κάνει δημόσιες αναφορές για «υπερεργολάβους» του PKK, υπονοώντας το Ισραήλ, τους οποίους η κυβέρνηση τους ξέρει.

Σύμφωνα με την ίδια λαϊκίστικη λογική της δαιμονοποίησης, η οποία κάποτε έβλεπε στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων στην Ελλάδα, το Τελ Αβίβ, ο διεθνής σιωνισμός μαζί με τους Αρμένιους κι άλλους, απεργάζονται νέα σχέδια διαμελισμού της Τουρκίας.

Μάλιστα ορισμένοι φθάνουν να συνδέουν ακόμη και την 10η Αυγούστου, κατά την οποία συμπληρώνονται 90 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών (1920), προκειμένου να στηρίξουν τα συνομωσιολογικά τους σενάρια με συμβολικές ημερομηνίες, επενδύοντας στο συναίσθημα του φόβου.

Οι ακραίοι αυτοί ισλαμιστικοί κύκλοι διεγείρουν το κοινό αίσθημα εκτοξεύοντας γενικόλογες...
κατηγορίες κατά του Ισραήλ, των Κούρδων ενώ στοχοποιούν και τους Αλεβήδες, τους οποίους θεωρούν δυνητικούς συνεργάτες των «σκοτεινών» δυνάμεων.

Το defence-point.gr υπογραμμίζει πως η τουρκική κυβέρνηση μετά το επεισόδιο στη Γάζα έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου από τον οποίο εξέρχονται απίστευτες θεωρίες συνωμοσίας, ενώ μέσω αυτών επιχειρείται αρχικά ο εκφοβισμός του αμαθούς πλήθους και στη συνέχεια η τυφλή συστράτευσή του με τους υποκινητές και διασπορείς αυτών των φημών.Κάπως έτσι ξεκινούσαν τα πογκρόμ και οι σφαγές αλλοθρήσκων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ή να αρνηθεί ότι δεν θα εμφανιστούν στο εγγύς μέλλον ανάλογα φαινόμενα, απόρροια φανατισμού ή απλώς μιας καλοσχεδιασμένης προβοκάτσιας, όμοια με αυτές που προέβλεπε το σχέδιο «Κλωβός»…defence-point.gr

Στην 'Αγκυρα, ένας εκπρόσωπος του στρατού εξέφρασε ικανοποίηση για την τουρκο-αμερικανική συνεργασία εναντίον κρησφύγετων του PKK στο Ιράκ.
"Η Τουρκία και οι ΗΠΑ μοιράζονται αποτελεσματικά τις πληροφορίες", υπογράμμισε ο στρατηγός Φαχρί Κιρ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.
Ο στρατηγός εξήγησε πως μη επανδρωμένα αεροπλάνα Predator του αμερικανικού στρατού πετούν "επί 15 ως 16 ώρες καθημερινά" πάνω από το βόρειο Ιράκ, "υπό τον έλεγχο τουρκικού προσωπικού".

Οι φωτογραφίες που τραβούν σε πραγματικό χρόνο αναλύονται από τον τουρκικό στρατό, πρόσθεσε.Οι ΗΠΑ παρέχουν στην Τουρκία πληροφορίες για τις κινήσεις του PKK και η τουρκική αεροπορία σφυροκοπά τακτικά τις βάσεις που διατηρεί η ανταρτική κουρδική οργάνωση στα βουνά του Ιράκ.
ΕΞΠΡΕΣΣ


infognomonpolitics