23.6.10

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ και ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ! ! !


ΟΙ "ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΣΙΩΠΗΣΕ...

Όχι, οι ανωτέρω εικονιζόμενοι που κραδαίνουν τη σημαία των Σκοπίων, δεν διαδηλώνουν υπέρ της Βαρντάρ Σκοπίων. Ούτε υπέρ της Τέτεκς.
Οπαδοί της ομάδος του Ηρακλή είναι που διαδήλωσαν εχθές εις την Θεσσαλονίκη υπέρ των «δικαίων» της ομάδος τους (και εις τη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών κατέστρεψαν αυτοκίνητα, τζαμαρίες, ένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ κλπ…).
Και φυσικά δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο γεγονός,καθώς οι «σημαιοφόροι» ...ευρίσκονται εις την κεφαλή τηςπορείας για να είναι εμφανείς οι σημαίες σε όλους. Για να περάσουν το μήνυμα που θέλουν.
5.000 Ηρακλειδείς διαδήλωσαν εχθές όχι φυσικά για το ασφαλιστικό ή το εργασιακό ή το ΔΝΤ, αλλά επειδή η αγαπημένη τους ομάδα οδηγείται εις την Β΄ Εθνική. Απολύτως θεμιτό το γεγονός και εύγε τους, αφού έτσι αισθάνονται.
Η ανωτέρω όμως εικόνα με τις σκοπιανές σημαίες είναι άκρως προβληματική. Κατ’ εμέ το ανησυχητικό δεν είναι ότι δύο, πείτε τους @@άκες, προβοκάτορες, πράκτορες ή όπως αλλιώς θέλετε, σήκωσαν δύο σημαίες των Σκοπίων.
Το ανησυχητικό είναι ότι οι υπόλοιποι 4.998 που συμμετείχαν εις την πορεία δεν αντέδρασαν εις την προβοκάτσια.
Για ποιο λόγο δηλαδή δεν πήραν με τις πέτρες αυτούς τους δύο που τόλμησαν να σηκώσουν σκοπιανές σημαίες μέσα εις την Θεσσαλονίκη, επιτρέποντάς τους μάλιστα να ευρίσκονται και επικεφαλής.
Για ποιο λόγο η τεράστια πλειοψηφία των διαδηλωτών αποδέχθηκε να κάνουν «παιχνίδι» κάποιοι εις την πλάτη των όποιων «δικαίων» της ιστορικής ομάδας της πόλης.
Ο οποίος Ηρακλής μάλιστα εκφράζει το πιο παλαιό αστικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης, τους βέρους δηλαδή Θεσσαλονικιούς, οι οποίοι κατοικούν εις την πόλη πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ήτοι αυτούς που θίγονται περισσότερο από την εκστρατεία καπήλευσης του ονόματος της Μακεδονίας και της Μακεδονικής Ιστορίας από τους Σκοπιανούς.
Και όμως ουδείς αντέδρασε.
Απλώς ας μην παρεξηγηθούν ούτε αισθανθούν εθνικά προσβεβλημένοι, όλοι όσοι εχθές ήταν εις το συλλαλητήριο, αν κάποια ημέρα η ανωτέρω φωτογραφία επισυναφθεί σε κάποιον φάκελο των Σκοπίων και παρουσιαστεί σε κάποιο διεθνές forum, όπου οι Σκοπιανοί θα προπαγανδίζουν υπέρ της «Μακεδονίας του Αιγαίου» και της εν Ελλάδι «Μακεδονικής» μειονότητας...
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ