13.6.10

ΟΜΑΔΕΣ "ΔΙΑΣ" : ΟΙ ΑΠΟ ...ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !

Η κάμερα της EFENPRESS κατέγραψε ένα περιστατικό live .


-Βρισκόμαστε δίπλα στο ΙΚΕΑ , στην Ανατολική Θεσσαλονίκη,η ώρα γύρω στις 10,00-σήμερα 13 Ιουνίου.
Ένα κόκκινο ΙΧ οδηγούμενο από μία κυρία με συνεπιβάτες επίσης κυρίες (όλες μια κάποιας ηλικίας)...περνά κοντά μας "αγκομαχώντας"  και 50 μέτρα πιο κάτω σταματά και κινείται προς τα πίσω γύρω στα 20 μ.  (λόγω κατηφόρας) και ακινητοποιείται τελικά κάθετα προς το δρόμο!
-Κατεβαίνει η οδηγός και προσπαθεί να τηλεφωνήσει κάπου με το κινητό της, προφανώς να ζητήσει  βοήθεια.

-Σε δευτερόλεπτα η βοήθεια έρχεται ..
.από "μηχανής" ή μάλλον από ...μηχανών !
-Δύο δίκυκλα με δύο αστυνομικούς της ομάδος "ΔΙΑΣ" που περιπολούν στην περιοχή αντιλαμβάνονται ότι κάτι συμβαίνει, σταματούν δίπλα και με έκδηλο το ενδιαφέρον προς τον πολίτη, κατέρχονται από τις μηχανές και σπεύδουν προς βοήθεια της απελπισμένης οδηγού.
-Μετά από σύντομο έλεγχο και διαπίστωση βλάβης -μάλλον του κιβωτίου μεταδόσεως της κινήσεως,σπρώχνουν το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και με εντυπωσιακή ευγένεια και ενδιαφέρον, συμβουλεύουν την οδηγό και τις επιβάτες του ΙΧ να φύγουν από το σημείο ( ο ήλιος έκαιγε ανυπόφορα) και να πιουν ένα καφέ στο διπλανό καφενείο, μέχρι να έλθει η οδική βοήθεια.
-Οι οδηγός και οι λοιπές κυρίες, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για το ενδιαφέρον, σπεύδουν να συμμορφωθούν.
* Αυτό είναι ένα απλό, συνηθισμένο αλλά χαρακτηριστικό περιστατικό - που έτυχε να συμβεί μπροστά στη κάμερα της EFENPRESS- και για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο καλή δουλειά κάνουν αυτά τα παιδιά της ομάδος "ΔΙΑΣ" που καθημερινά -όπως βέβαια και λοιποί συνάδελφοί τους των άλλων Υπηρεσιών- διακινδυνεύουν τη ζωή τους πάνω στα δίκυκλα με τον καύσωνα το καλοκαίρι και το κρύο το χειμώνα για να διασφαλίσουν την προστασία της ζωής της τιμής και της περιουσίας των πολιτών.
* Εύγε στα παιδιά της ομάδος ΔΙΑΣ  για το έργο που προσφέρουν και ένα μεγάλο εύγε και για τη συγκεκριμένη περίπτωση που το ανθρώπινο και το υπηρεσιακό ενδιαφέρον, πολλαπλασιαζόμενο από τη χαρακτηριστική ευγένεια, απετέλεσε ένα ακόμη εντυπωσιακό "δείγμα γραφής"
Και πάλι μπράβο !
EFENPRESS