6.6.10

Δημόσια συγνώμη ζήτησε το BBC


Παραγωγός του BBC «πέθανε» τη βασίλισσα on air!!!

ΚΥΡΙΑΚΉ, 06 ΙΟΥΝΊΟΥ 2010

Δημόσια συγνώμη ζήτησε το BBC μετά από εκπομπή κατά την οποία ραδιοφωνικός παραγωγός ξεκίνησε παίζοντας τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια μετέδωσε αστειευόμενος ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ η Β' απεβίωσε.
Ο Παραγωγός Ντάνι Κέλι είπε σε περίπου 250.000 ακροατές ότι είχε «συγκλονιστικά νέα» και στη συνέχεια ανακοίνωσε «η Βασίλισσα Ελισάβετ η Β' απεβίωσε». Ο συμπαραγωγός Μαρκ Νιούμαν επενέβη μέσα σε δευτερόλεπτα, λέγοντάς του: «Δεν μπορείς να το πεις αυτό».
Ο Κέλι εξήγησε ότι αναφερόταν σε έναν «φίλο» της σελίδας της εκπομπής στο Facebook, που.. κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο «Βασίλισσα Ελισάβετ η Β'» και ο οποίος δεν ήταν πια στην ιστοσελίδα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Daily Mail.
Το περιστατικό συνέβη στα μισά της δίωρης απογευματινής εκπομπής του στον τοπικό ραδιοσταθμό του BBC στο Μπέρμιγχαμ.Το σχόλιο του Κέλι(φωτο) ήταν «μια απίστευτα εσφαλμένη σύλληψη» είπε η Βιβιάνε Πάτερσον, επικεφαλής του φορέα εποπτείας της ραδιοτηλεόρασης Mediawatch, προσθέτοντας: «Είναι λίγο διαστροφικό, στην πραγματικότητα. Πιστεύω το επειδή είναι η Βασίλισσα και το αντιμετώπισαν σαν σπουδαία ανακοίνωση, χειροτερεύει τα πράγματα».
«Μιλάμε για το BBC και είναι σαφές απαιτήσεις έχει ο κόσμος από τον φορέα. Η χρήση του εθνικού ύμνου είναι επίσης πρόβλημα. Πιστεύω ότι πιέζει τα πράγματα»
Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε: «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντάνι Κέλι προέβη σε απρεπές σχόλιο σχετικά με τη Βασίλισσα κατά τη διάρκεια εκπομπής του στο BBC WM. Παρότι αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια εκπομπής χαμηλών τόνων σχετικά με φίλους σε κοινωνικά δίκτυα (στΜ: Facebook) και διορθώθηκε στον αέρα, αμέσως μετά,το σχόλιο ήταν εξαιρετικά απρεπές και το BBC ζητάει συγνώμη δημόσια γι' αυτό. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση προσβολής. Το BBC WM παίρνει το σχόλιο στα σοβαρά και θα ληφθούν μέτρα». Ο παραγωγός τέθηκε εκτός υπηρεσίας για μια εβδομάδα.
radiofono.gr