16.6.10

Κλοπή στο Ράδιο Χαλκίδα 99,6 FM



Άγνωστοι, παραβιάζοντας την εξωτερική διπλή πόρτα των εγκαταστάσεων εκπομπής του Ράδιο Χαλκίδα 99,6 FM STEREO στο όρος ΧΤΥΠΑ και κόβοντας με δίσκο κοπής την δεύτερη κλειδαριά του εσωτερικού χώρου ασφαλείας αφαίρεσαν όλα τα μηχανήματα του σταθμού.
Συγκεκριμένα εκλάπησαν 1 LINEAR Ισχύος 2ΚW , εφεδρικό LINEAR 900W,1 LINK ,1 EXCITER , 1 UPS τροφοδοσίας και 1 φίλτρο συχνότητας αξίας περίπου 10.000€.
Πριν από ένα μήνα είχαν κόψει την παροχή τριφασικού ρεύματος εντός του μετρητή της ΔΕΗ , την γείωση και είχαν

αφαιρέσει την κεραία ζεύξης. Μετά την αποκατάσταση από τους τεχνικούς της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. και της ΔΕΗ ο σταθμός παρουσίαζε πολλά στάσιμα , προφανώς είχαν πειράξει το καλώδιο της κεραίας εκπομπής. Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα και προκειμένου να μην υποστούν βλάβη τα μηχανήματα ο σταθμός εξέπεμπε με ισχύ 100W απλώς και μόνο για να καταλαμβάνει την συχνότητα ώστε να μη υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου από την Ε.Ε.Τ.Τ. και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Διευθυντής της ΔΗ.Κ.Ε.Χ. κ. Φώτης Γκούνης κατήγγειλε το συμβάν στην Ασφάλεια την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010
news24.gr
_________________________________________________________________________________________
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, μήπως θα έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα προστασίας των εγκαταστάσεως στο " Χτυπά" ;
Ίσως κάποιος "οικονομικός" φύλακας -ας πούμε- που θα κόστιζε ελάχιστα, αφού το κόστος του θα μοιραζόταν σε όλους όσους έχουν τις κεραίες τους εκεί...
Πάντως ο πιο "συνήθης"  ύποπτος είναι  ανταγωνιστής-σταθμός.....
EFENPRESS