19.6.10

ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Τα “ίχνη” της 86χρονης Α. Πυρομάλλη αναζητούν στις Βολίμες


Συντάκτης: Σπύρος Μπέτσης
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ώρες αγωνίας ζει από την Τετάρτη η οικογένεια της 86χρονης κατοίκου Βολιμών, Αδαμαντίνης Πυρομάλλη, του Δημητρίου και της Αικατερίνης, η οποία εξαφανίστηκε από το σπίτι της νωρίς το πρωί χωρίς να δώσει σημάδια ζωής.
Από προχθές το απόγευμα, στις Βολίμες σήμανε συναγερμός όμως, μέχρι και χθες το απόγευμα, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα όχι μόνο τους δικούς της ανθρώπους, που προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς μπορεί να συνέβη, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές (Αστυνομία, Πυροσβεστική), αφού κάθε ώρα που περνά είναι ...
πολύτιμη για τη ζωή της ηλικιωμένης γυναίκας.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, για το πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει η 86χρονη από το σπίτι της και μέχρι πόσο άντεξε να περπατά, αλλά και για το που μπορεί να βρίσκεται.
Όπως έγινε γνωστό, η Αδαμαντίνη Πυρομάλλη, συνήθιζε να περπατά διανύοντας ακόμη και σχετικά μεγάλες αποστάσεις για την ηλικία της. Πριν την εξαφάνισή της, διέμενε με την κόρη της και την Τετάρτη, έφυγε στις 5:30 το πρωί από το σπίτι, όπου μετά από μισή ώρα (6 π.μ.), εθεάθη στο κέντρο των Μέσω Βολιμών.
Η ίδια φορούσε μαύρα ρούχα και συγκεκριμένα σκουρόχρωμη μπλούζα και φούστα με άσπρο μαντίλι στο κεφάλι. Από εκείνη την ώρα και μετά, κανείς δεν την ξαναείδε, ενώ η υπόθεση έμπλεξε αρκετά μετά από ορισμένες μαρτυρίες που όμως, μέχρι στιγμής, αποδείχθηκε ότι δεν ευσταθούν.
Αρχικά η 86χρονη αναζητήθηκε από την οικογένειά της και το απόγευμα της Τετάρτης ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Παρά τις άμεσες έρευνες που ξεκίνησαν με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής και συγγενών της ιδίας, αποτέλεσμα δεν υπήρξε και χθες το πρωί άρχισε νέα προσπάθεια.
Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε μαρτυρία που ανέφερε ότι η απολεσθείσα γυναίκα, εθεάθη στην περιοχή Μέγα Αλώνι, αρκετά μακριά από το χωριό. Παρά τις έρευνες που έγιναν και στα πατρογονικά της και σε κτήματα της οικογενείας στην περιοχή, όπως και σε συγγενικά της σπίτια, άκρη δεν βρέθηκε.
Έτσι οι έρευνες στράφηκαν στο χωριό σε μια αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από το σπίτι της γυναίκας, αλλά και από τον υπόλοιπο οικισμό. Ωστόσο, η έλλειψη στοιχείων και το γεγονός ότι υπάρχουν ελάχιστες μαρτυρίες, δημιούργησε μεγάλη σύγχυση και προβληματισμό. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την πορεία της, ούτε για το που θέλησε να μεταβεί, καθώς ήταν ελάχιστα και τα στοιχεία που γνώριζαν οι δικοί της και κυρίως η κόρη της. Στις έρευνες συμμετείχε και ο γιος της 86χρονης που δεν διέμενε στο χωριό, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς της.
Εκτός από τις αστυνομικές Αρχές, μεγάλη ήταν και η δύναμη που απασχόλησε η Πυροσβεστική, ενώ κλήθηκε και συμμετέχει ομάδα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα, μαζί με ειδικό σκύλο. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοια συμβάντα που έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην περιοχή των Βολιμών και ευχή όλων είναι να υπάρξει ευχάριστη κατάληξη, αν και κάθε λεπτό που χάνεται δυσκολεύει την κατάσταση.
http://www.imerazante.gr