9.6.10

«Έβγαλαν λάδι» τον Νίκο Φλώρο για τα 7 εκατ. ευρώ



Σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην βουλευτή Λαρίσης του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Φλώρου, βρέθηκε το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών, δηλαδή των 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για αγορά μετοχών. Τα χρήματα προέρχονταν από τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η δοσοληψία έλαβε χώρα κατά την περίοδο 1998 – 1999, όταν,..
δηλαδή, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η «φούσκα» του Χρηματιστηρίου. Από τη διακίνηση των μετοχών, ο Νίκος Φλώρος φέρεται να κέρδισε το ποσόν των 3 δισεκατομμυρίων δραχμών (10 εκατομμυρίων ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχετικό φάκελο. Η υπόθεση έφθασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το αρμόδιο τμήμα του, με απόφαση τριών δικαστών, απήλλαξε τον Νίκο Φλώρο από όλες τις πιθανές κατηγορίες και τον παρέδωσε «λευκό» στην κοινωνία. Η απόφαση αυτή κατεγράφη πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, 12 δηλαδή χρόνια μετά το συμβάν.

Το ίδιο το συμβάν απεκάλυψε ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης, παρεμβαίνοντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου της Δευτέρας, 7 Ιουνίου. Ο κ. Σχοινιωτάκης απέφυγε να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή και του επιχειρηματία, πλην όμως, μετά από έρευνα της zougla.gr, εντοπίστηκε το όνομα του πρώην βουλευτή.

Ο γενικός επίτροπος έχει ασκήσει, ήδη, αναίρεση επί της αποφάσεως του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τόσο ο σχετικός φάκελος όσο και το σκεπτικό της αναίρεσης προωθούνται στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, εντός των επομένων εικοσιτετραώρων.
zougla.gr