1.6.10

Καλά στην υγεία τους είναι οι 31 Έλληνες


Θα μπορέσουν να κάνουν διεθνές τηλεφώνημα την Τετάρτη

Επίσκεψη του Έλληνα πρέσβη στους 31 κρατούμενους

Υποστήριξε ότι είναι καλά στην υγεία τους πλην ενός που έχει ξυλοκοπηθεί
Καλά στην υγεία τους είναι οι 31 Έλληνες κρατούμενοι στις φυλακές της Μπιρ Σέβα του Ισραήλ, όπως μετέφερε μετά την επίσκεψη του ο Έλληνας πρέσβης στη χώρα. Τόνισε ότι ζήτησε να χορηγηθούν φάρμακα σε κάποιους εξ αυτών που λάμβαναν λόγω χρόνιων παθήσεων και τους είχαν αφαιρεθεί...

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τη 1:30 το μεσημέρι μέχρι τις 8:10 το βράδυ και ο πρέσβης συνομίλησε με τους περισσότερους κρατούμενους οι οποίοι κρατούνται στην καινούργια πτέρυγα των φυλακών.
Όπως ανέφερε υπάρχει ένας Έλληνας κρατούμενος, ο Βαγγέλης Πησίας, ο οποίος έφερε χτυπήματα σε διαφορετικά μέρη του σώματος του. Ο πρέσβης τόνισε ότι ο Β. Πησίας του είπε πως χτυπήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης καθώς και δεύτερη φορά όταν τους αποβίβασαν στο λιμάνι του Ασντόντ. Πρόσθεσε πως τα χτυπήματα προήλθαν πιθανότατα από κοντάκι όπλου και βρίσκονται στη μέση και στον αυχένα.
Ο Β. Πησίας ανέφερε πως αρνήθηκε την παροχή πρώτων βοηθειών φοβούμενος επανάληψη του ξυλοδαρμού.
Οι κρατούμενοι ζήτησαν από τον πρέσβη να τους επισκεφτεί δικηγόρος και να να επικοινωνήσει η ελληνική πρεσβεία με τις οικογένειές τους για να τις ενημερώσει για την κατάστασή τους καθώς και να τους επιτραπεί η νόμιμη τηλεφωνική επικοινωνία.
Ο διευθυντής των φυλακών ανέφερε πως αύριο θα μπορούν να πραγματοποιησουν διεθνές τηλεφώνημα ενώ οι αρχές της χώρας δεσμεύτηκαν για την δυνατότητα καθημερινής επίσκεψης από το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας για όσο κρατηθούν.