3.6.10

Απαντούν με 24ωρη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 24ωρης πανεργατικής απεργίας εντός του Ιουνίου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που οργανώνουν συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κοτζιά. Τα εργατικά συνδικάτα απορρίπτουν κατηγορηματικά το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο γιατί, όπως υποστηρίζουν:

1) Ακολουθεί την παλιά χρεοκοπημένη συνταγή μείωσης των συντάξεων, υλοποιώντας τον Νόμο Πετραλιά με αύξηση των ορίων ηλικίας (ειδικότερα στις γυναίκες και στους νέους) ως τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και της βιωσιμότητας του συστήματος. ....



2) Το κράτος περιορίζει και συρρικνώνει σημαντικά την προοπτική και τις υποχρεώσεις του για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Ειδικότερα για τις νέες γενιές η κρατική χρηματοδοτική συμμετοχή περιορίζεται στο ελάχιστο ποσό, το οποίο και αυτό τίθεται υπό «αυστηρές» προϋποθέσεις, φτάνοντας στα όρια της ακύρωσης. Εντάσσει τους νεοπροσληφθέντες του Δημοσίου στο ΙΚΑ με κίνδυνο κατάρρευσης του Ιδρύματος και της ασφάλισης του Δημοσίου.

3) Μειώνει τις συντάξεις έως και 15%, οδηγεί το ποσοστό αναπλήρωσης στο 65%, καταργεί τις κατώτατες συντάξεις και οδηγεί τους συνταξιούχους της χώρας μας σε ακόμα χαμηλότερη θέση.
tanea-online