Σώα η 16χρονη που επιχειρούσε να κάνει τον περίπλου της γης



Σώα και αβλαβής πάνω στο ιστιοπλοϊκό της βρέθηκε η 16χρονη Καλιφορνέζα Άμπι Σάντερλαντ, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό. 

«Το σωστικό αεροσκάφος έφτασε επί τόπου πριν από μερικά λεπτά. Οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται. Επικοινωνήσαμε μέσω ασυρμάτου και η Άμπι είπε ότι είναι καλά!», έγραψαν οι γονείς της στο μπλογκ της...
 

Η Σάντερλαντ επεδίωκε να γίνει η νεότερη ιστιοπλόος που θα κάνει τον περίπλου της γης χωρίς στάση, όμως έχασε το ρεκόρ καθώς αναγκάστηκε να πιάσει λιμάνι στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής για να επισκευάσει το σκάφος της.

Την Τετάρτη η Σάντερλαντ είχε γράψει στο μπλογκ της ότι επί μερικές ημέρες ο καιρός ήταν άσχημος και χρειάστηκε να μπαλώσει ένα από τα πανιά. Ταυτόχρονα αντιμετώπιζε πρόβλημα και με τη σύνδεσή της στο Ίντερνετ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου ABC News, η νεαρή Άμπι Σάντερλαντ είχε επικοινωνήσει για τελευταία φορά μέσω δορυφορικού τηλεφώνου με ένα μέλος της ομάδας υποστήριξης της αποστολής της γύρω στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) και είπε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα. Αμέσως μετά ενεργοποίησε και δύο
ραδιοφάρους, αλλά έκτοτε διεκόπη κάθε επικοινωνία. 

«Προσπαθούμε ακόμη να οργανώσουμε τη διάσωση», ανέφερε ο αδελφός της, Ζακ, στο ραδιοφωνικό σταθμό KNX του Λος Άντζελες και πρόσθεσε: «Δύο σκάφη κατευθύνονται προς τα εκεί. Το ένα απέχει 40 ώρες, το άλλο 48 και για αυτό προσπαθούμε να δούμε εάν υπάρχει κάποιος γρηγορότερος τρόπος για να φτάσουμε στο σημείο».