7.6.10

"Έκαναν φτερά" 1.200 έγγραφα για τη Siemens


 Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010, 18:23



Στην απώλεια 1.200 εγγράφων της «καταληστευθείσης δικογραφίας» για τη SIEMENS αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Σήφης Βαλυράκης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών. Ο κ. Βαλυράκης ανέφερε επίσης πως έφθασαν στο...
Κοινοβούλιο έξι νέοι φάκελοι που αφορούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μάριου Κάτσικα, ιδιοκτήτη της εταιρείας «FARAN», αλλά και πληθώρας άλλων εταιρειών Real Estate.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής επισήμανε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πως ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε να καταθέσει στην Επιτροπή. «Δεν θα καταθέσω με δική μου πρωτοβουλία, αλλά μόνο αν κληθώ επισήμως από την Εξεταστική Επιτροπή», φέρεται να έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης. Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού ζήτησε το κόμμα του ΛΑΟΣ.

Η ανακρίτρια που ανέλαβε το φάκελο SIEMENS μετά την αποπομπή του Ν. Ζαγοριανού, Μαρία Νικολακέα, αποφάσισε να ζητήσει από τη γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, τον ψηφιακό δίσκο με όλες τις λεπτομέρειες για τα δώρα που έστελνε η SIEMENS σε γνωστούς παράγοντες όλων των κατηγοριών, αλλά μέσω παρένθετων προσώπων. Από τον έλεγχο αυτού του ψηφιακού αρχείου, ενδεχομένως να εντοπιστούν οι λήπτες.

Την Τρίτη αναμένεται να προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος θα καταθέσει φάκελο με υλικό που εντόπισε η υπηρεσία του στην έδρα της SIEMENS HELLAS. Για το συγκεκριμένο υλικό έχουν ακουστεί πολλά. Αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για λίστα με πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στο pay role της γερμανικής εταιρείας.

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο Σήφης Βαλυράκης κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με την περίφημη υπόθεση του «cabinet man». Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής σχολίασε πως ο Ν. Ζαγοριανός παράτυπα έστειλε στο υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο του e-mail με παραλήπτη τον Μάριο Κάτσικα και στο οποίο αναγραφόταν η φράση «cabinet man». Τέλος, κατήγγειλε την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αποδέχτηκε μία τέτοια διαδικασία, αφού κατά τον ίδιο θα έπρεπε τη μετάφραση να είχε αναλάβει ειδικός ορκωτός μεταφραστής.
zougla.gr