20.5.10

NEA ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΒΙΕΣ- ΕΥΒΟΙΑΣ


Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Κάνουν τουρισμό με την συμβουλή των επιστημόνων στις Ροβιές!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη αίθουσα του ξενοδοχείου Ροβιές, την Τετάρτη 12 Μαΐου στις Ροβιές, η Ημερίδα της ‘Τοπικής πρωτοβουλίας Ροβιών’ με θέμα ‘Ροβιές 2010 -Σχεδιάζοντας την τουριστική υπέρβαση’.
Είναι η πρώτη φορά στην Εύβοια, που ένας τόσο μικρός προορισμός -όπως είναι οι Ροβιές-, αποφασίζει να βασίσει τον σχεδιασμό της τουριστικής του ανάπτυξης όχι σε μεμονωμένες και αποσπασματικές ενέργειες, αλλά σε μια ολοκληρωμένη και επιστημονική προσέγγιση.
Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι δύο ειδικοί επιστήμονες του τουρισμού, οι κ.κ.Αθανάσιος Θεοχάρης, Οικονομολόγος Msc Tourism Management και Σπύρος Κούρκουλος, MBA, Msc Tourism Marketing.

Η Ημερίδα αποτελείτο από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος έγινε..... .εκτενής παρουσίαση μίας σειράς εννοιών και καλών πρακτικών του σύγχρονου μάρκετινγκ καθώς και ανάλυση βασικών λαθών στην Διοίκηση, λειτουργία, προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, τις οποίες το μάρκετινγκ μπορεί να αποτρέψει η να διορθώσει.
Στο δεύτερο μέρος έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πρωτογενούς έρευνας που διεξήχθη σε καταλύματα και κέντρα εστίασης των Ροβιών το περασμένο καλοκαίρι.(Ιουν.- Σεπτ. 2009). Στόχος της έρευνας ήταν η συγκέντρωση στοιχείων για το Προφίλ των τουριστών. Τα αποτελέσματα προκάλεσαν αίσθηση στους παρευρισκόμενους και κρίθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά στην κατάστρωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικού μάρκετινγκ για την περιοχή.
Ακολούθησε η παρουσίαση του κου Γιάννη Μιχαηλίδη, η οποία εστίασε στο πως γίνεται μέσα από συνεργασίες, όπως αυτή της Πρωτοβουλίας μας, να συνδιαμορφώσουμε την φήμη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό. Πολύ παραστατικά μας ζωγράφισε την εικόνα του τουρισμού την επομένη της εφαρμογής του προγράμματος "Καλλικράτης".
Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και ανοιχτό διάλογο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λίμνης κος Μάρκου, ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας κος Αγγελής και πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού από τις Ροβιές, την Λίμνη, το Μαντούδι, την Αιδηψό, τα Βασιλικά, την Ιστιαία κ.α

evianews.com