22.5.10

H Ελλάδα προετοιμάζεται να αναγνωρίσει το Κόσσοβο ;


Posted: 21 May 2010 12:03 PM PDT
H Ελλάδα προετοιμάζεται να αναγνωρίσει το Κόσσοβο
Την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου από την Ελλάδα και την Συρία προωθεί η Τουρκία. Αυτό μεταδίδουν ΜΜΕ στην Πρίστινα σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση, στην Άγκυρα, του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με το Κοσοβάρο ομόλογό του Χασίμ Θάτσι.

Ο Ερντογάν φέρεται να έχει μεσολαβήσει σε Αθήνα και Δαμασκό, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Θάτσι με την ελληνική και την συριακή ηγεσία.

Ο Tούρκος πρωθυπουργός, όπως αναφέρει... ο Τύπος στην Πρίστινα, στην κοινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου αποκάλυψε ότι «ήδη η Ελλάδα και η Συρία κάλεσαν τον φίλο μου Θάτσι, για να συζητήσουν το ζήτημα της αναγνώρισης και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

Ο Τύπος στην Πρίστινα αποκαλύπτει επίσης ότι ο Ερντογάν, λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον Θάτσι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πολιτικούς ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, του Κατάρ, της Συρίας, της Λιβύης και της Ελλάδας ζητώντας να δεχτούν τον Θάτσι για να συζητήσουν το θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου. Το Αζερμπαιτζάν φέρεται να έχει απορρίψει το αίτημα ενώ επιφυλάξεις για μία τέτοια συζήτηση εξέφρασαν η Λιβύη και το Κατάρ.

Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ στην πρωτεύουσα του Κοσσόβου ο Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατό για να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου όλο και περισσότερες χώρες. Μέχρι στιγμής το Κόσσοβο αναγνώρισαν, ως ανεξάρτητο κράτος, 69 χώρες.

vendeta
______________________________________________________________
H efenpress διατηρεί επιφυλάξεις για τυχόν αναγνώριση του Κοσσόβου, διότι αυτό αυτόματα θα δικαιολογούσε Τουρκική δραστηριότητα στη Θράκη και ...πιο δυτικά ! Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα βρεθεί τόσο άσχετη Ελληνική κυβέρνηση να το κάνει.Πάντως και σ αυτό ...διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις !!!
EFENPRESS