15.5.10

H ..."ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" και τρίχες κατσαρές !


Πέτυχε το θέμα της Έκθεσης η zougla.gr



Η συνεργάτης φιλόλογος της zougla.gr έπεσε διάνα, όταν πρότεινε στους υποψηφίους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τα θέματα SOS για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η Ανδρομάχη Ηλιοπούλου πρότεινε μεταξύ των άλλων θεμάτων και εκείνο που τελικά επέλεξε η Επιτροπή, τη διά βίου μάθηση.

Η ανάρτηση των προτάσεων της φιλολόγου και φυσικά του θέματος «Η διά βίου μάθηση» έγινε την Πέμπτη 13 Μαΐου, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή της εξέτασης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας της 14ης Μαΐου, ημέρα Παρασκευή.

Παρατίθεται η ανάρτηση της 13ης Μαΐου και εντός κόκκινου κύκλου το θέμα που τελικά επελέγη . Η πρόταση της φιλολόγου βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο, μετά την ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισης ενός θέματος. Συγκεκριμένα : ….. «Όποιο θέμα κι αν κληθείτε να αντιμετωπίσετε, όπως περιβάλλον, αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου - ψυχαγωγία, βία -εγκληματικότητα, η αναγκαιότητα της διδασκαλίας της τέχνης στα σχολεία, η διά βίου μάθηση, η κοινωνική αλληλεγγύη, το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό, Μεσσιανισμός, Διαδίκτυο και άλλα συγγενούς περιεχομένου, μπορείτε να πάρετε ιδέες από τα παραπάνω προτεινόμενα και παράλληλα να εκφράσετε αυθόρμητα τις απόψεις σας με το σχήμα του κύκλου, δηλ. κάνοντας τον πρόλογό σας παρόμοιο με την εκφώνηση του θέματος και τον επίλογό σας με στοιχεία πάλι από τον πρόλογο ή την εκφώνηση, ώστε τεχνικά να δίνεται η εντύπωση στο διορθωτή ότι καλύφθηκε το θέμα.».

zougla
________________________________________________________________________
Για ποια "διά βίου μάθηση" μιλάνε αυτοί  που προσπαθούν να περάσουν πολιτικά νοήματα μέσα από εκθέσεις, για να υπερτονίσουν την ανόητη ονομασία του υπουργείου τους.
 Ενός υπουργείου που αποτελεί αντίγραφο  αρκετών προηγηθέντων που είχαν  σαν σκοπό τον αφελληνισμό και την κακοποίηση της Ελληνικής γλώσσας.
Καθημερινά καμαρώνουμε τα ..."πνευματικά τους τέκνα" τους τηλεπαρουσιαστές, ακόμα και εκείνους που είναι επιφορτισμένοι με την μετάδοση των ειδήσεων να μη μπορούν να αρθρώσουν ένα κείμενο χωρίς συντακτικά λάθη.
Το ίδιο συμβαίνει με αποφοίτους Λυκείων- αριστούχους-  που δεν είναι σε θέση να συντάξουν ένα απλό κείμενο τριών σειρών !!!
  Κάθε χρόνο συναγωνίζονται στο ποιος θα κατασκευάσει το πιο ανόητο θέμα για να το ...προσφέρει για "επεξεργασία" στους εξεταζόμενους οι οποίοι, για λόγους ...σκοπιμότητος, υποχρεούνται να συμφωνήσουν με το βαθύτερο νόημα που υποκρύπτεται από το θέμα...!
 Αυτά, Για του χρόνου να δούμε τι άλλο θα σκεφθούν για θέμα...!!!!
EFENPRESS (c)