7.5.10

Ταυτοποιήθηκε το DNA Σειρηνίδη με επίθεση κατά κλούβας των ΜΑΤ



Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010, 12:31
Συμπληρωματική ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση ασκήθηκε εις βάρος του Άρη Σειρηνίδη, μετά την ταυτοποίηση DNA του κατηγορουμένου με βιολογικό υλικό που εντοπίστηκε στις 10 Ιουλίου 2009, έξω από τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όταν άγνωστος είχε πυροβολήσει κατά κλούβας των ΜΑΤ.

Ο ίδιος ο Σειρηνίδης, ο οποίος..
απολογείται ακόμη στον 3ο τακτικό ανακριτή, αρνείται την κατηγορία, επικαλούμενος άλλοθι και υποστηρίζοντας ότι εκείνη την ημέρα δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα.

Στις 22:00 το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2009, άγνωστος, που φορούσε βερμούδα, μεγάλο ψάθινο καπέλο και χειρουργική μάσκα, πυροβόλησε μία φορά κατά κλούβας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 61, με «καθαρό» 9άρι όπλο. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αφού η σφαίρα έπεσε στο μεταλλικό πλέγμα.

Ο δράστης διέφυγε πυροβολώντας μία φορά ακόμη στον αέρα και λίγα μέτρα παρακάτω πέταξε τη χειρουργική μάσκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής δείγμα DNA που βρέθηκε στο πορτοφόλι του Σειρηνίδη ταυτοποιήθηκε με βιολογικό υλικό που ελήφθη από τη χειρουργική μάσκα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος βιολογικού υλικού που βρέθηκε σε πορτοφόλι 34 χρόνου ημεδαπού που συνελήφθη στον Κεραμεικό, την 21.20 ώρα της 03 Μαΐου 2010, ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό που ελήφθη από μία ιατρική μάσκα προσώπου που χρησιμοποιήθηκε - εγκαταλείφθηκε από δράστη, ο οποίος πυροβόλησε κατά λεωφορείου διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 63 στα Εξάρχεια, την 22.00 ώρα της 10 Ιουλίου 2009».

Απολογείται στον ανακριτή

Ο Άρης Σειρηνίδης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Ιάκχου και Βουτάδων, στον Βοτανικό οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή.

O εισαγγελέας έχει ασκήσει εναντίον του δίωξη για παράνομη οπλοφορία και αντίσταση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο Άρης Σειρηνίδης και ο Συμεών Σεϊσίδης κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών οι οποίοι αναζητούσαν τους δράστες της επίθεσης στο Praktiker, όταν τράπηκαν πεζή σε φυγή μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία περιπολικών.
zougla