4.5.10

Ασκήθηκαν διώξεις



 Τρίτη, 4 Μαΐου 2010, 16:55
Κατά τύχη φαίνεται ότι «έπεσαν» πάνω στον Συμεών Σεϊσίδη και τον Άρη Σειρηνίδη οι αστυνομικοί που το βράδυ της Δευτέρας συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας στο Praktiker, στην οδό Πειραιώς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών, όταν τράπηκαν πεζή σε φυγή, μόλις αντελήφθησαν την παρουσία περιπολικών της Άμεσης Δράσης στο Βοτανικό.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά για...
συμμετοχή ή εμπλοκή τους στη ληστεία στο Praktiker, αν και οι αρχικές πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν ότι οι δυο συλληφθέντες έπαιζαν υποστηρικτικό ρόλο.

Ο Σεϊσίδης συνελήφθη στη συμβολή των οδών Ζαγρέως και Ικαριέων 10, όταν τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς που τον κατεδίωκαν.

Ο Σειρηνίδης συνελήφθη λίγα μέτρα πιο κάτω, στη συμβολή των οδών Ιάκχου και Βουτάδων.

Στην κατοχή του Σεϊσίδη βρέθηκαν: μία χειροβομβίδα, αμυντικού τύπου και ρωσικής προέλευσης, ένα πιστόλι, τύπου GLOCK 17, των 9 χιλιοστών, με φυσίγγιο στη θαλάμη και τρείς γεμιστήρες με 74 φυσίγγια, ενώ ο Σειρηνίδης είχε πάνω του ένα πιστόλι, τύπου ZASTAVA CZ 99, των 9 χιλιοστών, με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα των 14 φυσιγγίων.

Τα όπλα αυτά μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου, μέχρι στιγμής, φαίνεται «να μην έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Σεϊσίδης, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας από τους «ληστές με τα μαύρα» διώκεται:

 - Με ένταλμα σύλληψης, από τις 24.10.2006, του 7ου τακτικού ανακριτή Αθηνών, με το οποίο κατηγορείται για ληστεία, σύσταση και συμμορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

- Με απόφαση, από το 2008, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία.

- Με απόφαση, από το 2004, Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκιση για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Με την υπόθεση ασχολείται, πλέον, και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του Άρη Σειρηνίδη για παράνομη οπλοφορία και αντίσταση και εναντίον του Συμεών Σεϊσίδη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία.

Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα για να συνεχίσει να παραμένει κρατούμενος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Η δικογραφία χρεώθηκε στο Β’ τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι.