17.5.10

Βρέθηκαν οι δράστες της διπλής ανθρωποκτονίας - Σύλληψη Δύο Ατόμων






Συνελήφθησαν χθες (16-5-2010), στη Θεσσαλονίκη, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για “Αρπαγή κατά συναυτουργία”, “Ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία”, “Περιύβριση νεκρών”, καθώς και για “Παραβάσεις του νόμου περί όπλων”.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε ύστερα από την ανεύρεση, χθες και κατά τις πρωινές ώρες, δύο (2) πτωμάτων, ανδρών, που ήταν ενταφιασμένα σε αγροτική περιοχή του Χορτιάτη με την επωνυμία “Καστανόδασος”. Τα δύο πτώματα, κατά την εκταφή που πραγματοποιήθηκε παρουσία κ. Ιατροδικαστή, διαπιστώθηκε ότι έφεραν πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο στην περιοχή του λαιμού και της κεφαλής.
Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-5-2010, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ερευνώντας πιθανή συμμετοχή του 27χρονου αλλοδαπού σε αξιόποινες πράξεις, εντόπισαν όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνος του, να κινείται προς την περιοχή του Χορτιάτη, πλην όμως διέφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα....
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, νωρίτερα, ο 27χρονος ενεπλάκη σε επεισόδιο που έλαβε χώρα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ηλιούπολης και κατά το οποίο με χρήση σωματικής βίας, επιβίβασε νεαρό άντρα σε άλλο ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμη άτομα.
Περί ώρα 04:30 της ίδιας ημέρας, με τη συνδρομή κι άλλων αστυνομικών ομάδων, εντοπίστηκε το όχημα του 27χρονου, στο οποίο επέβαινε πλέον και ο 20χρονος, να κινείται από το Χορτιάτη με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Το όχημα ακινητοποιήθηκε, μετά από καταδίωξη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Σε έλεγχο που έγινε στους επιβαίνοντες, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πειστήρια, δηλωτικά της συμμετοχής τους στην εγκληματική ενέργεια που αποκαλύφθηκε στο Χορτιάτη. Τα πειστήρια αυτά θα εξετασθούν από τα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διασταυρωθεί η συσχέτισή τους.
Από την εγκληματολογική εξερεύνηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων των δύο πτωμάτων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του ενός εκ των δύο, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του δεύτερου. Πρόκειται για 30χρονο αλλοδαπό.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.