1.5.10

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ


Καταδικάζουν ο Φ. Πετσάλνικος και ο Ν. Δένδιας

Επίθεση δέχθηκε ο Απόστολος Κακλαμάνης

Τελευταία ενημέρωση: 
Επίθεση από αγνώστους στην οδό Κοραή δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο κέντρο.
Στο σημείο μετέβη διμοιρία των ΜΑΤ και συνόδευσε τον κ. Κακλαμάνη σε στοά της Κοραή, ενώ έκανε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης για να απωθήσει την ομάδα που είχε κινηθεί εναντίον του.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έφυγε με ασθενοφόρο από το σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.
Το περιστατικό καταδίκασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους θεράποντες γιατρούς του κ. Κακλαμάνη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο.
Στην ανακοίνωσή του τονίζει: "Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή επίθεση σε βάρος του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος υπηρετεί επί δεκαετίες με ήθος, συνέπεια και πάθος τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες αμαυρώνουν τον εορτασμό της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και τους εργαζομένους".
Την επίθεση καταδικάζει και η Ν.Δ. Ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Δένδιας, επισήμανε πως "για μία ακόμη φορά διαδραματίσθηκαν οι γνωστές σκηνές βίας, λεηλασίας και καταστροφών από τους κουκουλοφόρους ταραχοποιούς, που επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά". Κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και να προστατεύσει την κοινωνία, αλλά και κάθε μεγάλη κινητοποίηση ειρηνικά διαμαρτυρόμενων διαδηλωτών από τη δράση μιας μικρής μειοψηφίας που προσφεύγει με κάθε αφορμή στη βία.
enet