4.5.10

Νικολόπουλος-Σειρηνίδης στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής



 Τρίτη, 4 Μαΐου 2010, 03:43
Σε σοβαρή υπόθεση εξελίσσεται η ληστεία του πολυκαταστήματος Praktiker στον Ταύρο, αφού σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ένας εκ των συλληφθέντων, φερόμενος ως δράστης της ληστείας, ο Γιώργος Νικολόπουλος, είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο έτερος των συλληφθέντων, ο Άρης Σειρηνίδης, επίσης, γνωστός αντιεξουσιαστής, γιος πρώην στρατιωτικού και στελέχους της Αριστεράς, είχε προσαχθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα».

Στις 20.45 το βράδυ της Τρίτης, οι δύο ληστές εισέβαλαν στο Praktiker, κραδαίνοντας τα όπλα τους και απαίτησαν από ...
υπάλληλο χρηματαποστολής να τους παραδώσει τα χρήματα. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο στήθος ένα φύλακα του Praktiker, ενώ τον δεύτερο τον τραυμάτισαν, κτυπώντας τον με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι.


Ερυθρός Σταυρός
Ερυθρός Σταυρός
Ο τραυματίας υπάλληλος, Νίκος Μπέρμπερης, μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και υποβλήθηκε σε λαπαροσκόπηση. Σύμφωνα με τους ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ χαρακτηριστικά ανέφεραν στους συγγενείς ότι ο 28χρονος στάθηκε "τυχερός στην ατυχία του".

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τη ληστεία, οι δράστες διέφυγαν πυροβολώντας με ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio, το οποίο οδηγούσε μία άγνωστη γυναίκα. Όμως κατά την καταδίωξη, στην οδό Ήσσονος στον Βοτανικό, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το όχημα, η γυναίκα είχε εξαφανιστεί, ενώ οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να παραδοθούν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε στο πόδι ο Γιώργος Νικολόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο και αργότερα συνελήφθη ο Άρης Σειρηνίδης, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου και ανακρίνεται.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια και χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύντροφος του Νικολόπουλου έχει επίσης συλληφθεί για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Για ευνόητους λόγους την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ωστόσο, εξετάζεται εάν οι δύο συλληφθέντες συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία στο Praktiker.


zougla