27.5.10

ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



      Ύστερα  από έρευνα και συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε χθες 26-5-2010 επιχείρηση–σκούπα κατάσχεσης προϊόντων απομίμησης, που διακινούνται από αποθήκες στην περιοχή έναντι των Δικαστηρίων. 

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας οργανώθηκε μικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από εκπροσώπους της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΥΠ.Ε.Ε. και της Δ/νσης Εμπορίου, το οποίο έκανε έφοδο σε δύο αποθήκες, παρουσία και δικαστικού λειτουργού.

      Βρέθηκαν  μεγάλες ποσότητες από τσάντες, ζώνες, γυαλιά, πορτοφόλια και πολλά άλλα είδη, όλα προϊόντα απομίμησης, που ξεπερνούσαν σε ποσότητα τους 2 τόνους.
 Το σύνολο των προϊόντων-μαϊμούδων, αφού καταγράφθηκε από τους υπαλλήλους της ΥΠ.Ε.Ε. προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, δεσμεύθηκε και μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Δήμου, για να ακολουθήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τις διατάξεις της αρ. Κ1-1178/7-6-07( ΦΕΚ 1034 Β΄1039 Β΄) Υπουργικής Απόφασης.

      Στόχος  αυτής της επιχείρησης, ήταν να πληγεί η πηγή διακίνησης των παράνομων προϊόντων απομίμησης που εκτός του ότι ζημιώνει το νόμιμο εμπόριο, αποτελεί και παράγοντα τεράστιας φοροδιαφυγής.