4.5.10

Ναυάγησε η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών

ΔΕΥΤΈΡΑ, 03 ΜΑΪ́ΟΥ 2010



Άκαρπη στάθηκε τελικά η προσπάθεια σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την οικονομική κρίση, μετά το «όχι» της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχουν, αλλά και τη δήλωση της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία «δεν έχει νόημα η σύγκλησή του».

Είναι η πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση που πολιτικά κόμματα αρνούνται να παρευρεθούν σε συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το...
είχε ζητήσει τηλεφωνικά την Παρασκευή από τον Κάρολο Παπούλια.

Η ΝΔ
Όπως ανακοινώθηκε από την Ν.Δ., ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Κ. Αρβανιτόπουλος, επικοινώνησε με την Προεδρία της Δημοκρατίας και εξήγησε πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από την ανακοίνωση του πακέτου μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε. Στη συνέχεια, τόσο η κ. Παπαρήγα όσο και ο κ. Τσίπρας, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. «Κατόπιν τούτου η σύγκληση δεν έχει νόημα», κατέληξε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ήδη πως δεν θα παρευρεθεί σε μία τέτοια συνάντηση, τονίζοντας ότι μετά την ανακοίνωση των μέτρων δεν έχει κανένα νόημα η διεξαγωγή της. «Αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου», τόνισε η κ. Παπαρήγα. Αρνητικός στο να συμμετάσχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ζούμε ιστορικές στιγμές, ζούμε μία βίαιη μεταπολίτευση», δήλωσε ο κ.Τσίπρας, εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι «έχουμε όλοι ευθύνη, τα κυβερνητικά μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά και δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας».

Θετικός ο ΛΑΟΣ«Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει άρνηση στην πρόσκληση για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη η παρουσία όλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη σύσκεψη εφόσον λάβουν μέρος όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
agelioforos.gr


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_8183.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29&utm_content=Yahoo%21+Mail#ixzz0mxVcGqA8