28.5.10

Πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα γιατί του τελείωσαν τα καύσιμα



: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010, 16:09
Χθες, στις 16:05, πλωτό του Λιμενικού, που εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Καλύμνου, εντόπισε δυτικά της Τελένδου το σκάφος «KALECI» σημαίας Τουρκίας, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω έλλειψης καυσίμων, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 28χρονο αλλοδαπό κυβερνήτη του, έχοντας παρασυρθεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα...


Άμεσα, κατόπιν ενεργειών της τοπικής λιμενικής Αρχής, υπό την εποπτεία του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο έσπευσε το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ», το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το αλιευτικό στο λιμάνι Μελιτσάχα Καλύμνου, όπου κατέπλευσε στις 17:40.

Από τη λιμενική Αρχή, έγινε έλεγχος των ναυτιλιακών εγγράφων του σκάφους και των ταξιδιωτικών εγγράφων του 28χρονου κυβερνήτη και ενημερώθηκαν σχετικά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κω, ο οποίος δεν ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού, καθώς και το αντίστοιχο Τουρκικό Κέντρο στην Άγκυρα.

Στις 20:00 και αφού ανεφοδιάστηκε με καύσιμα, το τουρκικό αλιευτικό απέπλευσε για Τουρκία, συνοδευόμενο, μέχρι την οριογραμμή, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού.
zougla